Davutoğlu AK Partili gençlere seslendi

Davutoğlu AK Partili gençlere seslendi

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Gençlik Kolları Kongresi'nde konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,Ankara Arena Spor Salonu'nda AK Parti Genel MerkezGençlik Kolları Kongresi'nde konuştu.Başbakan Davutoğlu kongre öncesi salona giremeyen gençlere araç üzerinden seslendi.

Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda AK Parti Genel MerkezGençlik Kolları Kongresi'ne gelişinde salon dışında bekleyenlere parti otobüsünden kısa bir selamlama konuşması yaptı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençlik kollarının bir yılda iki seçim çıkarmasının kolay olmadığını belirterek, "Ama o gençlik kolları, AK Parti'nin gençlik kollarıysa 81 vilayetin meydanlarını doldurur ve gençlik kolları neymiş herkese gösterir" dedi.

ALINLARINIZDAN ÖPÜYORUM

"Türkiye'nin 81 vilayetinin ruhu da gönlü de yüreği de burada bugün" diye seslenen Davutoğlu, "Gençler sizin her birinizi alınlarınızdan öpüyorum. Sizler böyle soğuğa fırtınaya her türlü siyasi ya da iklime dayalı boraya dimdik durdukça, ayakta oldukça AK Parti davası ilelebet hak yolda yürüyecektir. Her birinizin gözündeki ışığı kalbindeki iman ruhunu, zihnindeki Türkiye aşkını görüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

"Burada bu dava bayrağını büyük bir dirayetle iki seçim geçirerek götüren ve bugün kardeşine devredecek olan Abdurrahim (Boynukalın) kardeşim burada" şeklinde konuşan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

İki seçim, bir yılda... Bir gençlik kollarının iki seçim çıkarması kolay değil. Ama o gençlik kolları, AK Parti'nin gençlik kollarıysa 81 vilayetin meydanlarını doldurur ve gençlik kolları neymiş herkese gösterir. Abdurrahim kardeşime ve ekibine teşekkür ediyorum. İstanbul il başkanlığımızdan, şimdi genel merkez gençlik kolları başkanlığına gelen Melih (Ecertaş) kardeşimiz...O da İstanbul'da büyük meydanları doldurdu. Şimdi de inşallah bütün Türkiye'de hizmet edecek. Hep beraber, el ele yeni Türkiye'ye barış içinde, huzur içinde alnımız ak yürüyeceğiz inşallah.

DIŞARIDA KİMSE KALMAYACAK

Davutoğlu, kongre için soğuk havada bekleyenlerin bulunduğunun altını çizerek, dışarıda bir tek AK gencin kalmaması, herkesin içeri girmesi konusunda talimat verdiğini söyledi. Davutoğlu, "Oturacak yer yoksa ayakta duracaksınız, ayakta duracak yer yoksa gönüllerimizde duracaksınız. Ama hepiniz içeriye gireceksiniz inşallah" ifadelerini kullandı.

Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Davutoğlu, konuşmasını "Allah azminizi daim etsin, sesinizi gür eylesin. Yüreğinizi kavi, adımlarınızı sabit eylesin, Allah'a emanet olun" sözleriyle tamamladı.

DAVUTOĞLU SALONDA

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Gençler bu istiklal bayrağını daha yücelere dalgalandırmaya var mısınız? Medine'ye yürüyenlerin adalet anlayışını dünyaya yaymaya var mısınız? Gençler istiklal aşkını istikbale taşımaya var mısınız? Sizlere en büyük emanetimiz budur. Her birinize teşekkür ediyorum mazi ve medeniyetinize sahip çıktığınız için. Kuruluşundan bugüne AK Parti çatısı altında ülkesine hizmet etmiş bütün gençlerimizi kutluyorum.

İSTİKRARA YELKEN AÇTIK

1 Kasım seçimleri ardından Türkiye istikrara yelken açtı sizler çalıştınız Allah nasip etti tarihi bir başarıya imza attık. Yarınlar genç nesillerin eseri olacak. Her insanın sadece kendisi için değil ülkesi için de hayal kurduğu bir Türkiye'ye doğru gidiyoruz. 78 milyon insanımızla ama en çok gençlerimizle 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmeye doğru gidiyoruz.

Millet iradesini temsil eden AK Parti ile şaha kalktı. Yaşanan küresel olumsuz şartlara rağmen ekonomimiz büyümeye devam ediyor. Demokrasimiz güçlendi. Kendi içine kapalı bir ülkeden söz söyleyen bir Türkiye geldi. Mazlumların sesi olmuş bir Türkiye'ye geldik. Bunları milletimizin desteği ile başardık. Siyasetin başarısıdır. Türkiye'de siyaseti yeniden milletin umudu haline getiren AK Parti'dir. Türkiye'yi yeniden inşa için aynı aşkla yeniden yola çıktık. Cumhuriyetimizin 100. yılında sıkıntılardan arınmış bir Türkiye'de kutlamanın çabası içindeyiz. Bu yürüyüşün bayraktarı sizlersiniz.

DÜNYA BEŞTEN, DİYARBAKIR HENDEKTEN BÜYÜKTÜR

1 Kasım gecesi ellerini göğe yükselten mazlumların coğrafyasına sahip çıkacak mıyız? 'Dünya beşten Diyarbakır hendekten büyüktür' bak ne güzel söylemiş genç kardeşlerimiz. Bizle yarınki Türkiye özlemi ile büyüdük. Bizim nesillerimiz adalet, güvene hasretle büyüdü. Merhum Topçu yarınki Türkiye demişse biz yeni Türkiye diyoruz. Sizin için haksızlık karşısında dimdik durduk. Paralel yapılara sizin için boyun eğmedik. Yorulmayacaksınız, yılmayacaksınız. Sizden önceki nesiller gün yüzü görmedi. Sizler darbeler döneminin geri gelmemek üzere kapandığını gördünüz.

MERHAMET SAHİBİ OLUN

Her zaman her yerde adaleti gözetin merhamet sahibi olun. Varlık nedenimiz her zaman yaşadığımız ülkeyi korumak olmalı. Kadınlarımız va yaşlılara hürmetten vazgeçmeyin. Zulmün, merhametsizliğin karşısında olun. Mazlumların hamisi olun, zalimlerin hasmı olun. Elinizle dilinizle kalbinizle her kötülüğün karşısında olun. Siz bu davanın en genç üyeleri olarak örnek olmalısınız. İnsanlık birikimini sahiplenerek okuyun.

AK PARTİ İLE ŞAHA KALKTI

2002'de başlattığımız büyük medeniyet yürüyüşünde yeni bir altın sayfa açıyoruz. Krizlerle, çalkantılarla malül olan Türkiye gitti; gelişen, özgürleşen yeni bir Türkiye doğuyor. Millet iradesini temsil eden AK Parti ile Türkiye şaha kalktı. Yaşanan olumsuz küresel şartlara rağmen ekonomimiz aralıksız büyümeye devam ediyor. Her türlü darbeci, vesayetçi anlayış devredışı bırakıldı. Barışın hamisi, mazlumların sesi olmuş bir Türkiye'ye geldik. 13 yıl milletimizin başarısıdır. AK Parti'nin altın yıllarıdır. Türkiye'de siyaseti yeniden millitimizin umudu haline getiren AK Parti olmuştur. Türkiye'yi parlak bir geleceğe taşımak için aynı aşk ve şevkle yola çıktık.

GELECEĞİ İNŞA ETME DAVASI

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü mutlu, müreffeh, huzur dolu bir Türkiye'de kutlama hedefindeyiz. 2023'ü, 2053'i, 2071'i düşünerek bu adımları atıyoruz. her bir arkadaşımın bu şuurla hareket ettiğini biliyorum. Bizim davamız Türkiye'nin geleceğini inşa etme davasıdır. Dünyanın en önemli güçlerinden biri yapmaktır. Layık olduğu seviyelere yükseltmektir.

VESAYETÇİ, PARALEL YAPILARA BOYUN EĞMEDİK

Bizler yarınki Türkiye özlemiyle büyüdük. Bizler Necip Fazıl'la büyüdük. Biz büyüdük ve yarınki Türkiye özlemi gerçek oldu. Yeni Türkiye bizim sizler için gördüğümüz gelecek rüyasının adıdır. Sizin için hukuksuzluk, haksızlık, müdahaleler karşısında dimdik durduk. Vesayetçi yapılara, paralel yapılara sizin için boyun eğmedik. Sizden önceki nesiller doğru dürüst günyüzü görmedi. Sizler darbeler döneminin geri gelmemek üzere kapandığını gördünüz. Yoksulluğun dizginlendiği, dünyanın her yerine başı dik olarak seyahat edilebildiğini gören nesil sizsiniz. 78 milyonun arasında nifak sızmasını siz engelleyeceksiniz. Bu millet size inanıyor.

MAZLUMLARIN UMUDU SİZLERSİNİZ

Sadece Türkiye'nin değil, dünyadaki bütün mazlumların umudu sizlersiniz. 81 vilayetin bütün AK gençlerine selam ediyorum. Varlığınız bizlere, davamıza, ülkemizin gücüne güç katıyor. Varlık nedenimiz insanı, tabiatı korumak ve daha iyisi başarmak için mücadele etmek olmalı. Her türlü ayrımcılığın tam karşısında olun. Her türlü ırkçılığın, üstünlük iddiasının karşısında olun.

MERHAMETSİZLİĞİN KARŞISINDA OLUN, PEYGAMBER EFENDİMİZİ ÖRNEK ALIN

Merhametsizliğin karşısında olun. Peygamber efendimizi örnek alın. Elinizle, dilinizle, kalbinizle her kötülüğün karşısında olun. Her zaman örnek olun. Hem yaşıtlarınıza, hem sizden sonra geleceklere örnek olmalısınız. Bütün insanlık klasiklerini okuyun.
Önünüzde fetihler çağı bulunuyor. Adaletin, özgürlüğün, barışın sancağını dikeceksiniz. İsimlerinizi tarihe altın harflerle yazdıracaksınız. Bu toprakların mayasını, kültürünü iyi tanımanızı bekliyoruz. Bizler gönüller yıkmaya değil, gönüller yapmaya gelenleriz. Herkes bizimdir, herkes bizdendir. Bütün genç kardeşlerinize kucağınızı açacaksınız.

BARBAR BİR ÖRGÜTLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bugün Güneydoğu'da ortaya konulmak istenen planın odağında gençler var. Okula gitmesi gereken çocukların, gençlerin ellerine molotofkokteyli tutuşturuyor, kendi okullarına saldırtıyorlar, silah veriyorlar. Gençleri katlediyorlar, infaz ediyorlar. Dağa götürüyorlar. Gençleri okula, camiye, kitaba düşman haline getirmek istiyorlar. Barbar bir örgütle karşı karşıyayız. Hendeklerle, barikatlarla hukuka, barışa, adalete geçit vermeyeceklerini söylüyorlar.

BU DEVRAN BÖYLE DEVAM ETMEYECEK

Hendekler kazarak, barikatlar kurarak oradaki hayatı karartmaya çalışıyorlar. Tam bir şımarıklık içindeler. Biz bu tuzaklara karşı her zaman olduğu gibi dimdik ayakta olacağız. Bu devran böyle devam etmeyecek. Bu küstahlığa izin vermeyeceğiz. Gençleri istismar etmelerine izin vermeyeceğiz. Teröristlerle vatandaşlar arasında kalın bir duvar öreceğiz.

DİYARBAKIR'I AŞKLA SEVDİK

Mekke, Medine ve Kudüs ve İstanbul'dan sonra İslam'ın en güzide şehri Diyarbakır'dır. Cizre'deki, Silopi'deki gençlere sesleniyorum. Diyarbakır'ı aşkla sevdik. Diyarbakır İstanbul'a, İzmir'e bütün Türkiye'ye kardeştir.