Erdoğan kendi 'BİMER'ini kuruyor !

Erdoğan kendi 'BİMER'ini kuruyor !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "sınırlarını" daha da genişletmekte kararlı..

Bütün muhalefet partilerinin Anayasal sınırlarına dönmesini koalisyon şartı olarak koymasına rağmen Erdoğan, aksi yönde adımlar atıyor. Saray'ın son icraatı, Başbakanlık'a rakip bir halkla ilişkiler birimi kurmak.

Zaman'dan Ahmet Dönmez'in haberine göre Başbakanlık'ın vatandaşlardan gelen ihbar, şikâyet ve talepleri topladığı, çözümler ürettiği halkla ilişkiler birimi Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) gibi bir merkez kuruluyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) adını taşıyacak birim, tıpkı BİMER gibi, bir halkla ilişkiler merkezi gibi hareket edecek. Vatandaşın sorunlarına çare arayacak. Hatta bakanlıklar da bu birimle koordineli çalışacak. Saray'dan antetli kâğıtlarla gelecek talepler, bakanlıklar tarafından çözüme kavuşturulacak ve tekrar Cumhurbaşkanlığı'na çözümle ilgili bilgi verilecek. Daha önce Başbakanlık için inşa edilen binayı Cumhurbaşkanlığı yapan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yetkilerini kullanan, milletvekili aday listelerine müdahil olan, meydanlara inerek seçim mitingi yapan Erdoğan, böylece halkla iletişimi de eline alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hamleyle, son dönemde bozulan imajını da düzeltmek istediği belirtiliyor. Özellikle Saray'ın sürekli şatafatla, lüks harcamalarla, israfla gündeme gelmesi nedeniyle böyle bir formül üretildiği yönünde bilgiler aktarılıyor. CİMER, Saray'a yüzlerce yeni personel alımının da önünü açacak.