ERDOĞAN: PENSİLVANYA'DAN BEDDUALAR SAVURUYOR..

ERDOĞAN: PENSİLVANYA'DAN BEDDUALAR SAVURUYOR..

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Yozgat'ta toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Yozgat Sorgun Kent Meydanın'da toplu açılış törenine katıldı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Allah yolunda ölenlere öldürülenlere ölüler demeyin. Teröre yönelik operasyonlarında Yozgat şehadet mertebesine ulaşarak 7'si asker, 3'ü polis, 10 kişiyi şehit verdi. Buradan şehit olan Osman Berkaya kardeşimize rahmet, yakınlarına hemşehrilerine başsağlığı diliyorum. Operasyonlarda ülke genelinde verdiğimiz şehit sayısı 300'ü geçti. Teröristlerin verdiği kayıplar bunun en az 10 katı. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık bırakmayacağız. Her birinin acısını her an yüreğimizden hissetmekten de kendimizi alamıyoruz. Vatanımız saldırı altındayken haydi yavrum git, ya gazi ol ya şehit ol diyen evlatlarını askere gönderen annelerin ellerinden öpüyorum. Annerlerin ayaklarının altı neden öpülür? Rabbim neden cenneti anaların ayaklarının altına serdi? Bak babaların ayakların altına değil cennet anaların ayakları altındadır.

Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim diyerek vatan hizmetine koşan tüm evlatlarımızın alınlarından öpüyorum.

Ey Sorgun, ekranları başında beni izleyen milletim, bizim bir rabiamız var. Bunun birincisi tek millet. Türküyle Kürdüyle, Gürcüsüyle, Romanıyla tek millet. Bizi bölmek isteyen o ayrımcılar buna muvaffak olamayacaklar. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bizi bölemeyecekler. Makamından parasından pulundan dolayı sevmiyoruz ki farkımız o. İkincisi tek bayrak. Bundan başka bayrağımız var mı? Sevgili Yozgat; bu bayrak niye kırmızı? Çünkü rengini şehidimizin kanından alıyor da onun için.

Hilal... Neden? O da bağımsızlığın sembolü. Orada bir de yıldız var, bilinki her şehit bir yıldızdır. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Onun için tek vatan diyoruz.

Bazı zavallılar çıkmış operasyon yapmak zannediyorlar. Siz ne zannediyorsunuz bu toprakları? Bu topraklar kuru topraklar değildir. Şehitlerimizin kanıyla yoğrularak vatan olmuştur.

Ne paralel devlet ne de bu ayrımcılar. Pensilvanya'dan beddualar savuruyor. Ne oldu? Hangisi tutuyor? Tutmaz. Samimi değilsin, dürüst değilsin, bu ümmeti parçaladın. Temenni ederim ki bu istikamette gidip yanlış yapanlar da hata yaptıklarını görürler.

Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sizin şu coşkunuz var ya birliğiniz ve samimiyetiniz var ya, mertliğiniz var ya Bozok Diyarı'nın evlatlarına muhabbet duymamak mümkün mü? Yozgat'ın onun için bende farklı yeri var.

Neşet Ertaş gibi 'Gayri dayanamam ben bu hasrete' deyip geldim.

Yozgat'a giderken eli boş gitmek olmaz. Hem toplu açılış yapalım hem de yeni müjdeleri Yozgat'a Sorgun'dan duyuralım istedik.

Yozgat'ın en çok göç veren şehirlerimizden biri olduğunu biliyorum. Göçü önlemek için hayat kalitesini yükseltmek gerekiyor. Eskiden yatırım devletten bekleniyordu. Geçtiğimiz 13 yılda Yozgat bu bakımdan büyük hizmetlere ulaştı. Bozok Üniversitesi'ni biz kurduk biz. 1000 yatak kapasiteli iki yeni hizmete alarak Bozok Üniversitesi'ni seçen öğrencilerimizin barınma sorununu büyük oranda çözüme kavuşturuyoruz.

Yozgat'ın alt yapısı için 2.5 katrilyon harcandı. Yozgatlı kardeşlerimizin havalimanı talebine yönelik taleplerine kayıtsız kalmadık. Adalet Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımız son incelemeleri yapıp size müjdeye verdiler bugün ben de Yozgat Havalimanı'nın hayırlı olmasını diliyorum.

Şu anda Sorgun'un 32 bin baş büyük baş hayvan varlığı bulunuyor. Sorgun'a Veterinerlik Fakültesi yakışır. Et ve süt hayvancılığı noktasında gereken her türlü çalışmada yanınızdayız. Şehrimizin ikinci organize sanayi bölgesi Yozgat ve Sorgun arasında kuruluyor.

Var mıyız yüreğimizle, bileğimizle vatanımıza sahip çıkmaya! Var mıyız şehitlerimize layık olmak için gece gündüz çalışmaya. Allah birliğinizi daim etsin.

ALMA MAZLUMUN AHINI... YAZIK OLDU O İNSANLARA

Karşıya arkadaşlar baya çalışarka üzerine bir şeyler yazmışlar. Bütün o Güneydoğu'da sokakları devletin araç gereçleriyle hendekler kazdılar. Burada enterasn bir buluşma var. Hendek sahipleri helak edildi diyor. Şimdi de hendek sahipleri helak ediliyor mu? Ne yaparlarsa yapsın o hendekleri açanlar bunun bedelini ödüyor ödeyecek. Ve sonuna kadar bu devam edecek. İnşallah gönülleri feth ede ede geldik mi? Devam edeceğiz.Biz dünyaya sesleniyoruz. Bakın yanlış yapıyorsunuz biz bedel ödedik dedik. Ama bunlar bölücü terör örgütünün mensuplarına çadır kurdurdular. Çadırda da paçavralarını dalgalandırıyorlar. İki gün sonra ne oldu? Alma mazlumun ahını.. Yazık oldu o insanlar... Yozgat'ı anlamak için Yozgat türkülerini bilmek lazım. Yozgatlı Hüzni Baba; derdimi ummana döktüm sonra sayıştık dermiş. Bu söz ülkemizin içinde kaldığı durumu çok net ortaya koyuyor.

Türkiye'nin başı ne zaman derde düşse Yozgatlı çağrı beklemez.