Erdoğan ve Albayrak hakkında suç duyurusu

Erdoğan ve Albayrak hakkında suç duyurusu
Güncelleme:

HKP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berat Albayrak, Lütfi Elvan, Yıldırım Demirören ve Ziraat Bankası Yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Demirören’in 10 milyon dolara aldığı golf sahasını 320 milyon dolara Ziraat Bankası’na satmasının ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti.

 HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Yıldırım Demirören, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2018-2021 yılları arasında görev yapan Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

HKP avukatları şüphelilerin, “Nitelikli Dolandırıcılık”, “İrtikâp”, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“ZİRAAT BANKASININ ADI YOLSUZLUKLARLA ANILMAKTADIR”
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Ziraat Bankası’nın tarihçesine yer verildi. Ziraat Bankası’nın kuruluş amacı ve Kurtuluş Savaşı sırasında bankanın yüklendiği işlevlere yer verilen dilekçede, “Çiftçilere kolaylık sağlamak ve tarımın gelişmesine yardımcı olmak için kurulan, bir Kamu Kurumu, bir Kamu Bankası olan Ziraat Bankasının adı bugünlerde yolsuzluklarla, çiftçiye, köylüye değil, bir Parababasına sağlanan kolaylıklarla anılmaktadır” denildi.