Erdoğan'dan ABD'ye rest ! Askeri harekat geliyor

Erdoğan'dan ABD'ye rest ! Askeri harekat geliyor
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Askeri harekat için hazırlıklarımızı tamamladık. Çok yakında Suriye topraklarındaki terör gruplarını etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında ABD'nin Suriye'den çekilme süreci ve Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

DEAŞ balonu sayesinde Suriye hızla bu beladan kurtulma sürecine girdi. Bolton’un İsrail’den verdiği mesajı bizim kabullenmemiz, yutmamız mümkün değil. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, PKK, YPG kimdir herhalde tanımıyor.

PKK terör örgütü benim Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olamaz. Amerika eğer bunları Kürt kardeşlerimiz olarak değerlendiriyorsa burada çok ciddi bir yanılgı içindeler. Terörist olacak, bunlar Kürt bunlara dokunmayın. Yok öyle bir şey. Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz.  Eğer teröristse gereğini yaparız.

"BOLTON YANLIŞ YAPMIŞTIR"

Bu konu ile ilgili olarak Bolton yanlış yapmıştır. Kim bu şekilde düşünüyorsa onlar da yanlış içindedir.
Suriye’deki terör koridoru içinde yer alanlar gereken dersi alacaklardır. Bizim için YPG, PKK, DEAŞ arasında en ufak bir fark yoktur

Münbiç’te uzun süre ABD tarafından oyalandık, hala oyalanıyoruz. Orada önemli mesafe kat etmiş durumdayız.

ABD Başkanı Trump ile 14 Aralık’ta yaptığımız telefon görüşmesi tarihi bir görüşmedir. Trump’a memnuniyetsizliği açık bir dille ifade ettim. Kendisinin bu işbirliğini DEAŞ’ın bu bölgedeki varlığıyla ilişkilendirmesiyle ilgili de Türkiye bin ÖSO ile halledebileceğini ilettim. Trump da zaten Suriye’den çekilme niyeti olduğunu belirtti. DEAŞ bittiğinde ABD’nin Suriye’deki varlığına gerek kalmayacağını söyleyen Trump’a bu konuda her türlü inisiyatifi üstlenme sözü verdim. Bunun ardından da ekiplerimize detayları konuşma talimatı verdim.

"ÇOK YAKINDA HAREKETE GEÇECEĞİZ"

Trump’ın kararlılığı referans noktamız olmaya devam ediyor. Askeri harekat için hazırlıklarımızı tamamladık. YPG içinde adımlarımızı atmaya kararlıyız. Çok yakında Suriye topraklarındaki terör gruplarını etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz.

Hassasiyetimizi bildikleri halde terör örgütlerinin arkasında duranlara sözümüz vardır. Türkiye her zaman sözünü tutan bir ülke olmuştur, müttefiklerinden de aynı hassasiyeti beklemektedir. Türkiye’nin inisiyatifi arttıkça yeni yalanlar tedavüle sürülmeye başlandı.

Biz canlarını kurtarmak için gelenlere dinini, meşrebini sormadık, sormayız.
Şu anda Kobani’den ülkemize gelen 200 bin Kürt kardeşimizi bu ülkede kim barındırıyor mu? Batı mı barındırıyor. Bunu görmeyeceksin geleceksin Kürtleri öldürmeyin diyeceksin. Hangi Kürt öldürüldü, teröristlerden başka. 

Geçmişte de aynısını yaptık, bundan sonra da aynısını yapacağız. İnlerine gireriz dedim.
Esed yönetimi Suriye’de insanlara baskı yaptığında hepsinin hakkını biz savunduk.
Bizim için bölgemizdeki her bin insan bin yıldır aynı suyu içtiğimiz kardeşimizdir.

Türkiye hiçbir yere masum insanları yok etmeye gitmez. Yaşatmaya gider, güven sağlamaya gider. Tek istisnamız terör örgütleridir, teröristlerdir. Nasıl Arap ülkelerinin içinden çıkıyorsa elbette Kürtlerin içinden de teröristler çıkıyor. Elindeki silahı kime yönelttiğine, döktüğü kana bakarak teröristleri masum halktan ayırt ediyoruz.

bir eğlence yerinde yılbaşı gecesi onlarca insanı öldüren DEAŞ'lı ile Beşiktaş’ta 46 vatandaşımızı katleden PKK’lı ile arasında bizim gözümüzde fark yoktur Suriye’de Türklerin Kürtleri hedef aldığı yalanı en alçakça, en onursuz iftiradır.

DEAŞ sınırlarımızın hemen bitişiğindeki Kobani’ye saldırdığında 100 binin üzerindeki kişiye sınırlarımızı açmakta tereddüt etmedik. PKK, PYD bu şehri ele geçirdiğinde bu kardeşlerimizin 100 bine yakını ülkemizde kalmaya devam etti. Bölücü terör örgütü Suriye’de nereye hakim olmuşsa orada mallarını elinden almış, insanları huzursuz etmiştir. PKK/ PYD’nin DEAŞ’la mücadele ettiği de koca bir yalandır
Bu iki örgüt arasındaki kavga ilke değil çıkar kavgasıdır. DEAŞ gidip PKK geldiğinde hiçbir şey olmamaktadır değişen. ABD’li ve Avrupalı dostlarımıza da aynısını tavsiye ediyoruz.

Fransa’da sarı yelekliler. İçlerinde PKK var. Araştırdılar mı? Bak biz buradan biliyoruz. Bu gerçeği görmeleri lazım. Yarın diğer ülkelerde de aynısı olacak. Bize akıl verenler kendi durumlarını bir test etsinler.

Hiç kimse kendi güncel çıkarları için beka meselemizden vazgeçmemizi beklememelidir.