Erdoğan'ın duyurmuştu ; Bakan Gül'den ''af'' açıklaması

Erdoğan'ın duyurmuştu ; Bakan Gül'den ''af''  açıklaması
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırgızistan dönüşünde af ile ilgili görüşlerini açıklamıştı. Bugün Adalet Bakanı Gül'den de flaş bir açıklama geldi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP’nin af talebine ilişkin, “Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki gün açıklama yaptı. Dolayısıyla o konuda tutum belli. Cezaevleriyle ilgili olarak doluluk oranı, yeni yapılacak cezaevleri hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri belli, onun üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok” dedi.

GÜNDEME BAHÇELİ GETİRDİ

Af yasa tasarısı önerisini gündeme ilk taşıyan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ydi. Bahçeli "Af konusu gündemimizdedir. Meclis'te yasama faaliyetleri başladığı zaman bir yasa teklifi sunacağız" dedi. Bahçeli 'Apolet tartışmasında hata yaptım' diyen İnce'ye de yanıt verdi. Bahçeli açıklamasında, "Ülkücünün fiyatı yoktur, ülkücülüğün pazarı yoktur. Pişman olacak söz söylemeyiz. 'Apolet tartışmasını fazla uzattım' diyen zavallılar için pişmanlık olabilir ancak bizde asla pişmanlık yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'DAN AF YASASINA DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan'daki temaslarını tamamlamasının ardından yurda dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği af önerisine değinmiş ve devlete işlenen suçlarda devlet affedici olabileceğini vurguladı ancak kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisinin olmadığını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan af açıklamasıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan af açıklaması

 

Seçiniz...