Eski AK Partili vekil isyan etti!

Eski AK Partili vekil isyan etti!
Güncelleme:

Eski AK Parti milletvekili Karar yazarı Mehmet Ocaktan “Doğrusu AK Parti’nin sonunda böyle bir zihniyet yapısına evrilmesini kabul edemiyorum” diyerek eleştirilerini sıraladı.

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, İstanbul’da yapılan pandemi toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davet edilmemesine tepki gösterdi. İstanbul’daki seçmenin bu tavrı bir kenara not edeceğini söyleyen Ocaktan, geçmişte milletvekilliği de yaptığı parti için “AK Parti’nin sonunda böyle bir zihniyet yapısına evrilmesini kabul edemiyorum” diye yazdı.

Ocaktan, bugünkü köşe yazısında İstanbul’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da katılımıyla yapılan ve “ani geliştiği” iddiasıyla İmamoğlu’nun davet edilmediği toplantı için şunları söyledi:

SEÇMEN NOT EDECEKTİR

Unutmayalım ki 23 Haziran’da tecelli eden millet iradesiyle başkanlığa seçilen İmamoğlu’nu yok saymak, İstanbul halkının hiç hoşuna gitmeyecektir. Ve seçmen bunu kendi iradesine karşı yapılmış bir kalkışma olarak zihnine not edecektir…

İDDİASINDAN VAZGEÇTİ

Evet biliyoruz ki siyasi iktidarın refleksleri artık halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılara, salgının yarattığı acılara göre değil, tamamen siyasi aidiyet ve kendi mahallesinin çıkarlarına göre çalışıyor. Maalesef AK Parti, her geçen gün kendi kuruluş ilkeleriyle bağlarını kopardığı için, bütün Türkiye’yi kucaklama iddiasından da vazgeçmiş bulunuyor.

AYRIMCI POLİTİKA

“Bu nasıl bir savrulmadır ki, insanların salgın belasıyla mücadele ettiği bir dönemde bile on milyonluk bir şehri ötekileştiren ayrımcı politikalara cesaret edilebiliyor” diyen Ocaktan, şunları yazdı:

Doğrusu AK Parti’nin sonunda böyle bir zihniyet yapısına evrilmesini kabul edemiyorum. Açıkçası bir şehrin belediye başkanlığını hangi partinin kazandığı beni hiç ilgilendirmiyor. Bana ne, kim kazanırsa kazansın… Ben ahlaklı ve vicdanlı olmanın, bütün seçimlerin üstünde olduğuna inanıyorum.

 

Mehmet Ocaktan'ın yazısının tamamı için...