Fatih Portakal'dan AK Parti'nin İstanbul adayı için ''yok artık'' dedirten iddia

Fatih Portakal'dan AK Parti'nin İstanbul adayı için ''yok artık'' dedirten iddia
Güncelleme:

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "en uygun, en doğru ismi açıklayacağız" dediği ismi gazeteci Fatih Portakal açıkladı.

Sözcü TV ana haber sunucusu gazeteci Fatih Portakal, Erdoğan'ın İstanbul için hala kararsız olduğunu ifade ederek son adres olarak aday gösterilebilecek ismi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün cuma namazı çıkışı yerel seçimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada birinci derecede büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanması için Aralık ayının sonunu işaret etmişti.

Fatih Portakal, Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı için son adresin Binali Yıldırım olabileceğini açıkladı.

Portakal, İstanbul adayı ile ilgili olarak şunları ifade etti:

"Zaman zaman bizlerin yaptığı yorumlarla siyasetçilerin yaptığı açıklamalar uyuşmuyor. Biz yorumumuzu yapıyoruz ve içeriden gelen bazı kuşların söylemiş olduğu kulis bilgisi dediğimiz bilgileri sizlere aktarıyoruz. Siz siyasetçilerin her şeyi söylediğine inanıyor musunuz?

Erdoğan'ın, Özgür Özel'in, Erbakan'ın... İnanmayın. Dedik ya Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için hala kararsız... Selçuk Bayraktar, Ali Yerlikaya, Murat Kurum'un ismi geçmişti, Fatih Belediye Başkanı'nın ismi geçmişti. Sonunda bence ibre nereye dönecek diye olursanız, son adres bence Binali Bey olabilir. 

Binali Bey, 2019'da 29 Aralık'ta açıklanmış. Eğer yapar mı, bir daha döner mi diye dönecek olursanız, dönmez. Biz de böyle bi, belki son adres olarak kendisi olabilir mi, olabilir, neden olmasın. Tabii son kararı verecek olan Binali Yıldırım."