Hastaneden açıklama: Deniz Baykal uyutuluyor

Güncelleme:

Deniz Baykal beynindeki ödem nedeniyle yeniden ameliyata alındı. 1.5 saat süren ameliyatın ardından Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bugün yeniden ameliyata alındı.

Baykal'a yapılan ikinci ameliyat 1,5 saat sürdü.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın son durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Beyin çok hassas bir organ risklerle sürprizlerle dolu. Ama şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşların kontrolü altında. Tedaviler başarıyla uygulanıyor. Ama bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz onu bilemiyoruz. O yüzden de sık takipler, sürekli muayeneler, kontroller yapılıyor.

Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor.

Deniz beyin ziyaretini dün de yasaklamıştık, bugün de yasak. Bir süre yasak. Çünkü enfeksiyon riskini alsın istemiyoruz. Her karşılaştığıyla birkaç kelime de olsa konuşmaya çalışıyor. Beyin fonksiyonlarını da zorlamasını istemiyoruz. Onun için de kendisini uyutup ziyaretçi yasağını kesinlikle uyguluyoruz. Hiç kimsenin görüşmesine izin vermeyeceğiz.

Yoğun bakımda olduğuna göre, önemli bir durum. Şu an için çok yüksek bir hayati risk olduğu anlamına yorumlanmamalı. Önemli olan buradaki takipte onun vücudunun, beyninin olumlu tepkilerinin daha önde olmasını diliyoruz."

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ BAYDAR'DAN AMELİYAT SONRASI AÇIKLAMA 

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Baykal'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nin önünde bekleyen gazetecilere, sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baykal'a saat 08.30'da yapılan kontrol tomografinin ardından ameliyat kararı alındığını ifade eden Baydar, "Operasyonla beyindeki basıncın giderilmesi kararı verildi. Biliyorsunuz bizim için ilk 72 saat çok önemli. Kanama başlangıçta, dün akşam çekilen tomografide bir miktar gözüktü ama kabul edilebilir ölçüdeydi, bugün sabaha çekildiğinde kanama durmasına rağmen ödem artmıştı" bilgisini verdi.

Baydar, beyindeki basıncın düşürülmesi için ameliyat kararı verildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Ameliyat esnasında yapılan yine anjiyografide beynindeki kanlanmanın tam olduğu ve bütün konulan stenttin ve damarların açık olduğu gözlendi. Beyin dokusunun da canlı olduğu ve bir problem olmadığı gözlendi. Onun üzerine beynin içerisindeki ödem boşaltılarak ameliyata son verildi.

"SAĞLIK DURUMU İYİ"

Sayın Genel Başkanımızın sağlık durumu iyidir, beyindeki bütün damarlar çalışmaktadır, herhangi bir beynin bir bölgesinde canlı olmayan bir doku yoktur. Bu bizi çok sevindiriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıktıktan sonra da onun yine buradan hepinize 'Nerede kalmıştık?' diyerek konuşmalarını bekleyeceğiz.

Ben bu mutlu haberi paylaşmak ve ameliyatının iyi geçmiş olduğunu iletmek için buradayım. Tüm Deniz Baykal'ı seven, telefonla ulaşan, izleyen tüm vatandaşlarımıza 'Merak etmeyin. Sayın Genel Başkanımızın sağlık durumu iyiye gidiyor' demek istiyorum."

Dün sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Baykal'ın beyne giden ana damarında tıkanıklık tespit edilmişti.

Tıkanıklığın boyundan yapılan anjio ile giderilmesinin ardından Baykal'ın tedavisi yoğun bakım servisinde devam ediyordu. Gece boyunca durumu yakından takip edilen ve 3 kez beyin tomogrofisi çekilen Baykal'ın son tomografisinde beyninde ödem ve kanama artışı tespit edildi. Bunun üzerine Baykal kısa bir süre önce yeniden ameliyata alındı.

SAĞLIK BAKANI: ENDİŞE EDECEK DURUM YOK

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan "Şu anda endişe edilecek bir durum yok. Kendisine acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

AA