HDP'den seçim hükümeti açıklaması !

HDP'den seçim hükümeti açıklaması !

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, seçim hükümetiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Ankara HDP'den gelen son dakikaaçıklamalar ile dalgalandı. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, CHP'ye koalisyon için açık çek verdi. Seçim hükümeti için de HDP kararını duyurdu.

Ankara'daki hesapları değiştiren açıklamayı HDP sözcüsü Ayhan Bilgen yaptı. 45 günlük yasal sürenin dolmasının ardından kurulacak seçim hükümeti için HDP kararını verdi. HDP seçim hükümetinde yer alacağını ilan etti. Bilgen bu konuda şunu söyledi;

-"Seçim hükümetinden kaçınmayacağız, sorumluluk üstleneceğiz. Yetkisiz bir hükümetin daha fazla görev başında kalmaması için konuya böyle yaklaşıyoruz."

CHP'YE HDP'DEN AÇIK ÇEK

HDP'den gelen son dakika açıklamada en önemli nokta ise koalisyon görüşmeleri oldu. Bilgen "CHP'nin 23 Ağustos'a kadar getireceği her teklife açığız." dedi.

BU AÇIKLAMA ÖNEMLİ ÇÜNKÜ...

HDP bu açıklama ile Erdoğan'dan hükümeti kurma konusunda yetki isteyen CHP'nin elini rahatlattı. Erdoğan'ın 'hükümet kurulması ihtimali' kalmadığı gerekçesi ile CHP'ye görev tebliğ etmeyebileceği söyleniyordu. HDP koalisyon için kapısını açık tuttuğunu ilan ederek bir nevi yeni ihtimallere kapı araladı. Bu açıklamanın ardından saat 19.30'daki Erdoğan-Davutoğlu buluşması daha bir önem kazandı. Davutoğlu'nun bu görüşmede hükümeti kurma görevini Erdoğan'a iade etmesi bekleniyor. Görevin iadesinin ardından Erdoğan'ın vereceği karar bekleniyor.