HPG'den skandal iddia !

HPG'den skandal iddia !

HPG, "Türk'ün gücünü göreceksiniz" diyen Özel Harekat Başkomiseri'nin alıkonulduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde, gözaltına aldığı şantiye işçilerini yere yatırıp ters kelepçe yapan Özel Harekat Timi komiseri HPG tarafından kaçırıldığı iddia edildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yapan Özel Harekat Timi başkomiseri Ersin Demirel’in HPG tarafından kaçırıldığı iddia edildi

Selahattin Eyyubi Havalimanı’nın kuzeyindeki özel bir şantiyeye yapılan baskında çocuk ve yaşlıların bulunduğu 52 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan işçileri yere yatırıp ters kelepçe yapan özel timin amiri “Ne yaptı ulan size devlet? Şerefsizler! Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü göreceksiniz. Hepinizi tanıyorum ben. Kim ki hainlik yapacak, kim ki ihanet ediyor, karşılığını görecek. Türk’ün gücünü göreceksiniz” ifadelerini kullanmıştı.

Başbakanlık, sosyal medyada yer alan ve Yüksekova’da özel harekât polisi oldukları iddia edilen şahısların, bir şantiyede bazı işçileri yere yatırıp hakaret ettiği görüntülerle ilgili inceleme başlattığını açıklamıştı.

Ancak HPG’nin yaptığı açıklamada söz konusu memurun kaçırıldığı ve tutuklandığı öne sürüldü. Öte yandan ANF haber ajansının da Ersin Demirel ile röportaj yaptığı bir görüntü sosyal medyada yer aldı.