İmralı'da sekreterya dağıtıldı

İmralı'da sekreterya dağıtıldı

İmralı'da Abdullah Öcalan'ın sekreteryasının dağıtıldığı öğrenildi.

İmralı’da Abdullah Öcalan’ın sekreteryasının dağıtıldığını avukatları bir hafta sonra öğrenmiş

İmralı Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan’ın yanına ikinci grup olarak 15 Mart 2015’te gönderilen ve çözüm sürecinde Öcalan’a sekreterya görevi yapacağı söylenen 5 PKK’lı mahkumdan 2’sinin, 26 Aralık 2015 tarihinde Silivri Cezaevi'ne nakledildiğini avukatların tesadüfen öğrendiği ortaya çıktı.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, PKK’lı mahkumlardan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş’a gönderilen postanın ’ayrıldılar’ yazısı ile iade edilmesinden sonra müvekkillerinin İmralı’dan gönderildiğinin ortaya çıktığını anlattı.

ÖCALAN’IN SEKRETERYASI OLACAKLARDI

İmralı Adası’ndaki cezaevine çözüm süreci sırasında Öcalan’a sekreterya görevi yürütmesi için Türkiye’nin değişik cezaevlerinden buraya gönderilen 5 PKK’lı mahkumdan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş’ın 26-27 Aralık tarihlerinde Silivri Cezaevi’ne nakledildiklerini avukatlarının tesadüfen öğrendiği ortaya çıktı. 

Bu PKK’lı hükümlülerin avukatlarından Rezan Sarıca, Gündem Gazetesi'nin belli aralıklarla İmralı Cezaevi’ndeki PKK’lılara posta gönderdiğini belirterek, Kuran ve Arkaş’a giden postaların ’buradan ayrıldılar’ notu ile iade edildiğini kaydetti. 

Sarıca, 26- 27 Aralık tarihlerinden İmralı’dan Silivri’ye gönderilen Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş’ın bu nakillerini 4 Ocak’ta öğrendiklerini söyledi.

Avukat Rezan Sarıca, şunları söyledi:

"Buradaki arkadaşların avukatları olarak ne bizlere, ne de ailelerine haber verilmeden bu sevk gerçekleştirilmiş. Silivri Cezaevi’ne giderek buraya sevk edilen iki müvekkilimiz ile görüşmek istedik, ama görüştürmediler. İmralı Cezaevi yetkilileri diğer 3 müvekkilin halen İmralı’da olduğunu söylediler. Başta müvekkilimiz sayın Öcalan’ın durumu olmak üzere diğer müvekkillerimiz ile ilgili bilgi alamıyoruz. Adalet Bakanlığı’ndan açıklama bekliyoruz" dedi. 

İMRALI’DAKİ SEKRETERYADA KİMLER VARDI?

Öcalan’ın yanına 15 Mart 20015 tarihinde PKK’lı mahkumlar Ömer Hayri Konar, Nasrullah Kuran, Çetin Arkaş ve Veysi Aktaş ile birlikte gönderilen Mehmet Sait Yıldırım, burada bir hafta kaldıktan sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle Bolu Cezaevi’ne nakledildi. Yıldırım’ın yerine ise PKK’nın üst düzey sorumlularından olan ve 2004 yılında Suriye yönetimi tarafından yakalanarak Türkiye’ye teslim edilen Hamili Yıldırım gönderildi.

Öcalan’ın yanına gönderilen PKK’lıların çarptırıldıkları cezalar ve yattıkları süreler şöyle:
* Hamili Yıldırım (İmralı’da): 1980’de Elazığ’da yakalanarak cezaevine girmiş ve 16 yıl sonra tahliye olduktan sonra yasadışı yollardan Suriye’ye gitmişti. 1997’de PKK’nın sözde ’Dersim Eyalet Komutanı’ olarak Tunceli’ye gönderilen Yıldırım, 2002’de Kürdistan Özgürlük ve Demokrası Kongresi’nin (KADEK) Rusya sorumluluğuna getirildi. 2004 yılında PKK’nın Hatay ve Akdeniz Bölge sorumlusu olarak Amanos Dağları'na gitmek üzerine Suriye’ye giden Hamili Yıldırım, Türkiye’ye geçerken 15 kişiyle yakalandı. Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması iki yıl süren Yıldırım, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Hamili Yıldırım, Mehmet Sait Yıldırım yerine İmralı Adası’na gönderildi.

* Ömer Hayri Konar (İmralı’da): Elazığ nüfusuna kayıtlı, 50 yaşında. ’Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. 13 yıldır cezaevinde. PKK terör örgütünün 2000- 2002 yıllarında Suriye ve Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde etkin olabilmek için girdiği yeni yapılanmada görev aldı. Abdullah Öcalan’a yakın isimler arasında yer alan Konar, Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye teslim edildi.

* Veysi Aktaş (İmralı’da): Diyarbakır nüfusuna kayıtlı, 46 yaşında. 21 yıldır cezaevinde. ’Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.

* Mehmet Sait Yıldırım (Bolu Cezaevi): Bingöl Karlıova İlçesi nüfusuna kayıtlı, 63 yaşında. ’Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. 18 yıldır cezaevinde. Almanya’dan örgüte katıldı, Bekaa Vadisi’nde kaldı, 1987’de PKK’nın Düsseldorf davasından yargılandı. 15 Mart 2015 tarihinde İmralı Adası'na nakledildi ve sağlık sorunu nedeniyle bir hafta sonra Bolu Cezaevi'ne gönderildi.

* Çetin Arkaş (Silivri Cezaevi): Diyarbakır Çınar İlçesi doğumlu, 44 yaşında. 23 yıldır cezaevinde. ’Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKK’nın cezaevleri sorumlularından. Arkaş, 26- 27 Aralık 2015 tarihlerinde İmralı’dan Silivri Cezaevi'ne nakledildi.

* Nasrullah Kuran (Silivri Cezaevi): Siirt nüfusuna kayıtlı, 47 yaşında. 23 yıldır cezaevinde. ’Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. Terör örgütü PKK’nın cezaevleri sorumlularından. Kuran, Çetin Arkaş ile birlikte 26- 27 Aralık 2015 tarihlerinde İmralı’dan Silivri Cezaevi'ne nakledildi.