İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İsrail askerleri Filistinlilere ait baraka ve bir dükkanı yıktı

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Nalin beldesinde "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle Filistinlilere ait bazı barakaları ve bir dükkanı yıktığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Batı Şeria'daki Filistin Halk Direniş Komiteleri sözcüsü Salah el-Havaca, İsrail güçlerinin, sabah saatlerinde Nalin beldesine baskın düzenleyerek, Filistinli çiftçilerin kullandığı barakaları ve bir oto yıkama dükkanını yıktığı belirtildi. Havaca, bazı yapıların da "C bölgesinde ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle yıkım ihtarı aldığını kaydetti.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan A Bölgesi'nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik B Bölgesi'nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan C Bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı. İsrail, Filistinlilerin C bölgesinde bina inşa etmesine izin vermiyor.