İYİ Partili isim İstanbul için aday adaylığını duyurdu

İYİ Partili isim İstanbul için aday adaylığını duyurdu
Güncelleme:

İBB Başkanlığı adaylığı için adı geçen İYİ Partili Suat Sarı, "İstanbul’un birikmiş sorunlarını çözmeye, aday adayı olmaya karar verdim. Genel başkanımın uygun görmesi halinde bu kente katacağım çok yüksek katma değerler var. İstanbul için yollara çıkıp büyük bir enerji harcamaya hazırım" açıklaması yaptı.

Yerel seçimlere aylar kalmışken parti kulisleri hareketlendi. Hem ittifak hem de partilerin çıkaracakları adaylar da gündemdeki yerini koruyor. 81 ilde kendi adayını çıkartacağını söyleyen İYİ Parti kanadından ise ittifak sinyallerine sıcak bakılmadığı açıklamaları yapılıyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adaylığı için adı geçen İBB İYİ Parti Grup sözcüsü Suat Sarı, aday adayı olmaya karar verdiğini açıkladı.

"BÜYÜK BİR ENERJİ HARCAMAYA HAZIRIM"

Sarı, “İstanbul’un en önemli sorunu trafik ve ulaşım. Bugüne kadar bu alanda benim birikimim ve liyakatimde bir aday çıkmadığı için ve bu konuda onlarca proje geliştirmiş bir teknokrat olarak İstanbul’un birikmiş sorunlarını çözmeye, aday adayı olmaya karar verdim. Genel başkanımın uygun görmesi halinde bu kente katacağım çok yüksek katma değerler var. İstanbul için yollara çıkıp büyük bir enerji harcamaya hazırım" açıklaması yaptı.

Sarı, İYİ Parti’nin her ilde kendi adayı ile yerel seçimlere girme kararını ise şöyle yorumladı: “Bir parti artık kendi rüştünü ispatlayıp toplum nezdinde diğer partilerin uygulamalarından siyasi davranışlarında, paradigmalarından daha bağımsız hareket etmek ister. Biz, altı yıllık bir partiyiz. Gerekli ittifakları genel seçimde yaptık. Seçmenden parti için bir bağımsızlık talebi olduğunu gördük. Biz de bu anlamda altıncı yılın sonunda artık kendi ayaklarımızın üzerinde kendi stratejilerimizle halka ulaşmak ve bağımsız bir şekilde bunu sergilemekle ilgili bir karar aldık."