Kılıçdaroğlu ,grup toplantısında AK Parti'yi suçladı

Kılıçdaroğlu ,grup toplantısında AK Parti'yi suçladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te partisinin grup toplantısında Hükümeti suçladı..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıkarken "gençliğin umudu Kılıçdaroğlu" sloganı atıldı. CHP lideri "Sevgili gençler siz sadece benim değil Türkiye'nin umudusunuz" karşılığını verdi. Gençler bir süre genel başkanı alkışladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları:

Bugün aramızda 40 muhtarın olduğu ifade edildi. Hoşgeldiniz diyorum.Terör nereden ve kimden gelirse gelsin nerede olursa olsun amasız fakatsız lanetletleyeceğimiz bir olaydır. Terör insanlık suçudur. Brüksel'de patlayan bombalar insanlığa karşı yapılmış bir suçtur. Belçika'ya geçmiş olsun, ölenler için başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. Terörün önlenmesi konusunda en ilkeli tavırı sergileyen tek parti vardır o da CHP'dir.

Kısa bir terör tarihi sunacağım. 7 Haizran sonra attığı tweetlerde millet kaosu seçti diyorlardı. Önce milli iradye saygı göstereceğiz dediler. 1 Kasım'da bizi iktidara getirin şehit cenazesi gelmeyecek dediler. Ekonomide istikrar olsun dediler. 1 Kasım'da iktidar oldular. Biz saygı duyduk. Sözünüzü tutun dedik. Hani şehit gelmeyecekti. Vatandaş da böyle diyor. Size söz verenler sözlerini yerine getirmediler. Sizi kandırdılar. Vatandaşlarımın bu konuda duyarlı olması. Canlı bombanın eğitim alanına dönüştü Türkiye. Böyle bir anlayış, yapı olabilir mi? Sorumlusu kim?

İstanjul'da bombalar patladı derbi iptal edildi. Şimdi ne diyorlar. Sokaklara çıkalım diyorlar. Sen maça gidenlerin güvenliğini sağlamaktan acizsin turist niye gelsin. Sen Türkiye'nin güvenliğini nasıl sağlayacaksın. Kendi vatandaşanı koruyamayan hükümet ülkenin sorunlarını çözemez.

Bir şeyi daha öğrendik. Türkiye'de yabancı ülkelerin temsilcilikleri var. Onların uyarılarını ne kadar doğru olduğunu öğrendik. Bu ne anlama geliyor? Bu hükümetin işlevini yitirdiği anlamına geliyor. Yabancı unsurların terörü bizden iyi tanıdıkları belli oldu. Neden böyle oldu? Birincisi türkiye'de terörle mücadele edeceğim diye terör örgütleriyle masaya oturdu. Gömleğin iliği en başta yanlış iliklendi. Koskaca TC, Anayasası olan bir devleti nası lbir terör örgütüyle aynı masada bir arata getirirsiniz. Her vatandaşın bunun hesabını sorması gerekir. Masaya oturdular terör örgütünün güçlenmesine katkı sapladılar. Silahları bırakmadılar ama masadalar. Eşit koşullarda değiller. Masaya oturacağım silahı bırakmayacağım dediler. Valilere talimat verdiler. AKP'nin yöneticiler terör örgütiğne yardım yataklık yapıyor dsiye bu yüzden söyledik. Geçen gün çıkmış TV'ye söyledi. Yetmedi. içişleri Bakanı, "AKP ile PKK görüşüyor" dedi. Hükümet yani. Sosyal medyada trollere sesleniyorum
Sizde ahlak, vicdan varsa... Ala'nın açıklamalarını neden dünyaya duyurmuyorsunuz.

Bu arada Davutoğlu ne yapıyor? Davutoğlu düt yemiş bülbül gibi. Senin gücünün yetmediğini biliyorum. Çünkü ağabeyin buna izin vermez.Çünkü sen vesayet altındasın.