Kılıçdaroğlu Karaman'da konuştu

Kılıçdaroğlu Karaman'da konuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Karaman mitinginde konuştu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Size bir tablo çizdim. 17 milyon yoksul var. 6 milyon işsiz var. Bunun yanı sıra atanamayan öğretmenler var. Bizim refahı tabana yaymamız gerekiyor. Yaşanacak bir Türkiye için yola çıkmamız gerekiyor. Refahı tabana yaymanın yolu siyasetçenin her şeyden önce toplumu düşünmesiyle başarılabilir.  Biz bir seçim bildirgesi yayınlandık. Yaşanacak bir Türkiye için.

Orada refahı tabana yaymanın yollarını açıkladık Bunlardan bazılar; 

Üretime öncelik vereceğiz. Konya'dan küçük bir devlet olan Hollanda'nın ihracatı Türkiye'den fazla. Peki bizim neyimiz eksik. Her şeyimiz var. İnsanımız bol. Türkiye'nin namuslu siyaseti eksik. Çiftçi üretecek. 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Çünkü çiftçi göze alamıyor. Çiftçiye hem gübreyi hem de mazotu pahalıdan veriyorsun. O zaman nasıl üretim satacak. Biz bunun önüne geçeceğiz. Mazotu çiftçiye 1,5 liradan vereceğiz. Söz verdim sözümün arkasında duruyorum.

"ÇİFTÇİ MAZOTU ALINCA TATİLE Mİ GİDECEK?"

Çiftçi mazotu alınca tatile mi gidecek? Çiftçi mazotu alınca tarlaya gidecek. O çiftçiye alın terinin karşılığını kesinlikle vereceğiz. İtiraz ediyorlar. Mazotu 1.5 liradan veremezsin. Peki sen gemiciklerine neden uygun mazot fiyatı ile şatış yaptırıyorsun. Benim size sözüm var. Bakanlarımın evlerinde ayakkabı kutuları olmayacak. Bütün hortumları keseceğim.

"O KADAR İŞSİZİMİZ VARKEN..."

Asgari ücretli parayı alınca ne yapacak? O da İsviçre bankalarına yatırmayacak heralde. 6 milyon işsizimiz var. Meclis'e bir kanun getirdiler. Yabancıların çalıştırılmasına dair kanun tasarısı var. O kadar işsizimiz varken yabancılara yardımda bulunuyor. Ben 6 milyon işsizimize sesleniyorum. Uyan artık uyan. Seni işsiz bıraktılar. Çiftçiyi perişan ettiler. Yazık Günah değil mi bu ülkeye? Haram yemeyeceğim. Kul hakkı yemeyeceğim. Ben sizden 4 yıl için yetki istiyorum. Hiç bir aile benim iktidarlığımda aç kalmayacak.