KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞBAKAN'A JET CEVAP

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞBAKAN'A JET CEVAP

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ın "Rejim tartışması 1923’te bitti." sözlerine yanıt verdi: "Başkanlık bir rejim tartışmasıdır. Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini değiştiriyorsun. Cumhuriyeti diktaya dönüştürürsen rejimi değiştirmiş olursun."

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Mavi Marmara’da 9 vatandaşımız öldürüldü. Kıyameti kopardılar, biz de kopardık. 20 milyon dolara Türkiye’nin itibarını sattılar. Sizin itibarınızı sonuna kadar savunmak bizim borcumuzun borcudur. 20 milyon dolar hayatını kaybeden o çocukların ailelerine verildi mi? İsrail’e açılan davadan vazgeçtiğinize dair belgeyi imzalayın diyorlar. O davayı biz takip edeceğiz. CHP, Türkiye’nin birleştirici gücüdür.

KHK’yla rektör seçimi düzenlemesini yaptılar. Sayın Meclis Başkanı, bu düzenlemeye benim değil, önce sizin itiraz etmeniz lazım. Parlamentoda geri çekilen bir düzenleme, KHK’yla yeniden getiriliyor. Yeri gelince itiraz ediyorlar, milli irade... Koskoca profesörler kendilerine başkan seçecekler. Bunu kaldırdılar. Neden? Üniversitede çalışanlar birbirlerini kötülüyormuş.

2332367.jpg

12 Eylül’e döndüler. Rektörleri Kenan Evren kendisi atıyordu. Üniversitede seçim yapılması yasaklandı. Boğaziçi Üniversitesi'nde Gülay Barbarosoğlu aylar önce yapılan seçimde yüzde 86 oy almıştı. Aylarca beklettiler, atama yapmadılar. Bunların demokrasi anlayışı budur, demokrasiden dikta yönetimini anlıyorlar.

Biz; demokrasi, özgürlük, insan hakları, adalet diyoruz. Onlar bunlara kulaklarını kapatıyorlar. Söz veriyorum; iktidara geldiğimizde seçimi geri getireceğiz, öğrenciler de oy kullanacak. Üniversiteyi özerk hale getireceğiz, üniversitede her şey tartışılacak. Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu kalmayacak.

Rusya uçağını düşürdük’ dediler. ‘Talimatı ben verdim’, ‘hayır ben verdim’ dediler. Talimat yarışına girdiler. Yalvardılar, yakardılar. Putin hala benim istediğimi vermediniz diyor. Acaba daha Türkiye’nin nesini verecekler. Faturayı cebini düşünen politakacı değil, vatandaş ödüyor. Yumurta üreticileri iflasla karşı karşıyalar.

Devlette liyakat sistemi çöktü. Devlet yönetimi sıradan bir olay değil. Devleti yöneten kişinin gelecek hedefleri olmalıdır. Onlar ceplerini düşünüyorlar, vatandaşı düşünmüyorlar. Onlar zalimlerden yanalar biz mağdurlardan yanayız. Sabaha akşam konuşuyorlar ama tamamen boş konuşuyorlar. Halk uzun vadeli düşünmez, uzun vadeli düşünen devletin aklıdır. Kendi ceplerini düşünmekten Türkiye’nin geleceğini tehlikeye attılar. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti neden saman ithal eden ülke haline geldi? Neden canlı hayvan ithal eder hale geldik. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Neden Türk çiftçisi dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Neden Yunanistan’dan pamuk ithal eder hale geldik. Bitlis’teki tütün fabrikası ne oldu?

Bütün çiftçi kardeşlerime sözümdür. Yata ÖTV’siz, KDV’siz mazotu nasıl veriyorsan ben de çiftçinin traktörüne vereceğim. Konya büyüklüğündeki Hollanda’nın Türkiye’nin 3-4 katı tarım ihracatı var. Bu ülkenin insanı kazanacak, bu ülkenin insani üretecek. Yöneticiler, iradeciler çiftçiyi düşünmüyorlar. Sözümüz söz Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi çiftçiyi milletin efendisi yapacağız.

Neredeyse her iki kişiden biri icralık durumda. 17 milyon 777 kişi borç batağında. Dolar almış başını gidiyor. Şirketler zarar ediyor. Hiçbir işadamının ağzını bıçak açmıyor. Diyorlar ki ‘Doların yükselmesi Türkiye’nin gücünü gösteriyor’. Hayatımda böyle bir danışman görmedim. Allah akıl fikir versin. Türkiye ateş yerine dönmüş, tek dertleri var başkanlık. Olmayacak arkadaş. Ekonomiyi düzeltelim, ne istiyorsan getir destek verelim. Bizim bir adamımız var, başkan olacak. Aklını kiraya verenler ülkeyi yönetemezler. Başkanlık, rejim tartışmasıdır. Sen türkiye’nin rejimini değiştiriyorsun. Cumhuriyeti diktaya dönüştürmek istiyorsun. Biz, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak hedefimiz.

‘Biz kandırıldık ama sen biliyordun. Kılıçdaroğlu yargılanmalı’ diyor. Sevgili Yasin Aktay, senin partinin önüne 2004 yılında bir belge konuldu. Bu örgüt tehlikeli dediler. ‘Amma da büyütmüşsünüz’ dediler Herkesin kandırdığı bir adam Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetibilir mi? Üç terör örgütünü başımıza siz bela ettiniz. Siz kandırılacaksınız, biz yargılanacağız. Siz saf değilsiniz, bir şey söyleyeceğim ama burada söylemesi ayıp. Birileri yargılanmalı, Türkiye’yi bu hale getirenlerin yargılanması lazım.

Devlet yönetiminde kin ve öfke yakışmaz. Devlet, mağdur yaratmaz. Mağdur ailelere ‘Ağacın kökünü yesinler’ denilmez. Biz haksızlığa uğrayan herkesin yanındayız.

Mağdurlara sahip çıkmak suçsa ben o suçu işliyorum. Tüm mağdurlara sahip çıkacağım.