Kılıçdaroğlu’ndan Beyaz'a: Sende yürek yok mu ?

Kılıçdaroğlu’ndan Beyaz'a: Sende yürek yok mu ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'ün özür dilemesine sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'ün programına telefonla bağlanan ve kendisini öğretmen olarak tanıttıktan sonra Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylara ilişkin yorum yapan kişi nedeniyle özür dilemesine tepki göstererek, "Kardeşim neden özür diliyorsun, yürek yok mu sende, cesaret yok mu?" dedi.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, programında yaşanan olay nedeniyle özür dileyen ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'e sert tepki gösterdi.

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'ün sunduğu bir televizyon programında öğretmen olduğunu iddia eden bir kişinin canlı yayına telefonla bağlanarak Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylara ilişkin konuşmasından sonra yaşananlara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Beyazıt Öztürk'ün özür dilemesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Programa kadın öğretmen bağlanıyor, söylediği şey, "çocuklar ölmesin', "vay efendim sen nasıl çocuklar ölmesin dersin." Özür üzerine özür. Programı yapan arkadaş da özür diliyor, kardeşim neden özür diliyorsun, yürek yok mu sende, cesaret yok mu? "Üzdüysem." Kimi üzersin sen, üzsen üzsen ancak çocuk katillerini üzersin sen. Bu sanatçı arkadaşımızın üzerine gidenler annelerine bir sorsunlar, "anne benim önemim nedir senin güzünde" desinler. Sen kalkıyorsun bunu acımasız propaganda aleti olarak kullanıyorsun. Savcı soruşturma açmış, ne zamandan beri "çocuklar ölmesin" demek terör örgütü propagandası oldu. Yıllar önce bunu Nazım yazmıştı, "çocuklar ölmesin, şeker yesinler" diye. Ülke bu hale gelirse savcı da Ankara'daki beylerin savcısı olur cumhuriyetin savcısı olmaz. O savcıya sormak istiyorum, şehir merkezlerini terör örgütü silah deposu haline getirirken, valilere "dokunmayın" diyen adam teröre yardım ve yataklık yapan adam değil mi? Oralar silah deposu haline gelirken bu Ankara'daki beylerin haberi yok muydu, soruşturma açacaksan buna aç. Sen bunları bırakıyorsun, talimatın gereğini yapıyorsun. Son 5 ayda 58 çocuk öldü, çocuğun, kadınların, sivillerin ölmesini istemeyiz. Şehitlerimiz geliyor, içimiz kan ağlıyor. Şehitlerimizin evini göstermiştik, Balıkesir Dursunbey'de. Babası üzülmüş o evi neden gösterdiniz diye. Kendisini aradım ve konuştum, bir soru sordum, "senin çocuğun askere gidiyor, Ankara'daki beylerin çocukları neden gitmiyor?" diye sordum. Aynı şey Samsun'da oldu, insan yaşamaz diyorlar o evde. Şu soruyu vatandaşların kendisine sormasını istiyorum, düne kadar terör yoktu, hükümet olduklarında ne oldu da terör bu kadar tırmandı?" şeklinde konuştu.