Koray Aydın: ''2019’da Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olacak''

Koray Aydın: ''2019’da Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olacak''
Güncelleme:

MHP'den ayrılıp Meral Akşer'in yeni partisine katılacağını açıklayan Koray Aydın, "2019'da Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olacak" dedi.

MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye bayrak açarak Meral Akşener ve Ümit Özdağ'ın liderliğini yaptığı yeni oluşuma katılma kararı alan Koray Aydın bugün canlı yayında çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Dün düzenlediği basın toplantısıyla MHP'ye veda ederek Meral Akşener'in yanında yer alacağını açıklayan Koray Aydın bugün de FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk oldu.

Koray Aydın programda, 2019 seçimlerinde Meral Akşener’in başkanlığa adaylığını koyacağını söyledi.

KÜÇÜKKAYA YENİDEN SORDU

Aydın’ın sözleri üzerine Küçükkaya tekrar sorarak, “Doğru anladım değil mi? Meral Akşener aday olacak…” dedi. Koray Aydın da ‘evet’ diyerek, Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener’in isimlerinin olduğu anketlerin hiçbirinde Erdoğan birinci çıkamadığını belirtti.

MHP’den ayrılık konusuna da değinen Aydın, “Buna mecbur kaldım. Çünkü MHP, AKP’nin içinde eriyecek” şeklinde ifadeler kullandı.

İHRAÇ EDİLMEYEN TEK İSİMDİ

Koray Aydın, 7 Haziran’ın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli muhalifleri arasında yer almasına rağmen "partiden ihraç edilmeyen tek isim" olarak dikkat çekmişti.

BAHÇELİ'YE RAKİP OLUR DİYE BEKLENİYORDU AMA...

Koray Aydın'ın bu kararı Ankara kulislerini de hareketlendirdi. Çünkü MHP'deki mahkemelik olan kurultay döneminden sonra partiden ihraç edilmeyen tek muhalif isim olan Koray Aydın'ın, 2018 yılında MHP'de gerçekleşecek kongrede Devlet Bahçeli'ye karşı aday olması bekleniyordu.

AKŞENER TARİH VERDİ

Öte yandan Koray Aydın'ın yarınki basın toplantısında kısa bir değerlendirme yapacağı da öğrenilen Meral Akşener, yeni parti için tarihi de verdi. Akşener, MHP Eski Şile İlçe Başkanı Hüseyin Özgür'ün oğlunun sünnet düğününde yeni parti ile ilgili soruya "Ekim ayı ortasına kadar yetiştirmeye çalışacağız" diye yanıtını verdi.

MHP'DE OLAYLI KURULTAY SÜRECİ

Hatırlanacağı gibi MHP 19 Haziran 2016'da kurultaya gitmiş; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin karşısına rakip olarak çıkmıştı. Ancak söz konusu kurultay Bahçeli yönetiminin girişimiyle mahkemeye taşınmış ve Yargıtay 19 Haziran 2017 tarihinde son sözü söylemiş ve kongreyi iptal etmişti.Yargıtay'ın bu kararının ardından MHP yönetimi Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ı MHP’den ihraç etmişti.

Osman Pamukoğlu da Meral Akşener'e mi katılıyor ?Osman Pamukoğlu da Meral Akşener'e mi katılıyor ?

Koray Aydın bu sözlerle duyurdu: ''Hayatımın en zor açıklaması''Koray Aydın bu sözlerle duyurdu: ''Hayatımın en zor açıklaması''

İlker Başbuğ ve Haşim Kılıç'tan Meral Akşener'e retİlker Başbuğ ve Haşim Kılıç'tan Meral Akşener'e ret

Meral Akşener yeni parti için tarih verdiMeral Akşener yeni parti için tarih verdi

Seçiniz...