Milletin derdi geçim, vekilinin derdi ise pastırma oldu

Milletin derdi geçim, vekilinin derdi ise pastırma oldu
Güncelleme:

Türkiye'de vatandaş ay sonunu getirememenin acısını yaşarken, TBMM'de milletin vekilleri arasındaki "pastırma" görüşmeleri tepki çekti.

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde önceki gün Kayserili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki milletvekillerine ‘Kayseri Pastırması' ikram etti.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre dün ise Kastamonulu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, milletvekili ve bürokratlara, ‘Kastamonu Pastırması' dağıttı. Özhaseki'nin sofrasında sarma, pastırma, sucuk, börek, mantı, kuzu ve dana eti ile yöresel tatlı vardı.

Yumaklı'nın ikramında ise pastırma, dana çorba, dana güveç, kıymalı tirit, banduma ve lokma tatlısı yer aldı.  Bakan yardımcıları, bürokratlar ve milletvekilleri için hazırlatılan öğle yemeğinde Kayseri'den getirilen pastırma, Meclis yemekhanesinde ince kıyım kesilerek ikram edildi. Kayseri pastırmasının kilosu 1.600, Kastamonu pastırmasının kilosu ise 2 bin liraya kadar çıkıyor.

Hatırlanacağı gibi ünlü gurme Vedat Milor’ün sosyal medyada yaptığı pastırma anketinde Kayseri pastırması yüzde 54.8, Kastamonu pastırması ise yüzde 45.2 oy almıştı.

 

 

(Kaynak)