Putin talimatı verdi

Putin talimatı verdi

Rusya lideri Putin'in 'Fransa ile birlikte çalışın' talimatı verdiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Suriye'deki hava operasyonlarını yoğunlaştırdıklarını ve saldırıların sayısını iki katına çıkardıklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e rapor veren Şoygu, 'Rostov na Donu' denizaltısından da Halep ve İdlib'deki terörist hedeflerine roket saldırıları düzenlendiğini açıkladı.

Hava güçlerinin son saldırılarına dair de bilgi veren Şoygu, Rus jetlerininSuriye'de 140 IŞİD hedefini imha ettiğini ve ülkenin kuzeyinde de 40 kasabanın teröristlerin elinden geri alınmasını sağladığını belirtti.

Aynı toplantıda konuşan Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov da Rus savaş uçaklarının Suriye'de son 24 saat içinde 2 bin 300 sorti gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

Putin de Suriye'deki operasyonların Rusya ve vatandaşlarını korumak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtip, Akdeniz'deki Rus donanma güçlerine Fransız 'müttefikleri' ile birlikte çalışmaları yönünde talimat verdi.

Moskva kruvazörünün komutanı Oleg Krivorog da Akdeniz'den Suriye'deki IŞİD hedeflerine Kalibr füzeleri fırlatıldığını söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile telefonda görüştüğü ve iki ülkenin IŞİD'e karşı savaında koordine olma konusunda anlaştığı belirtildi. 

Öte yandan Fransa Başkanlık Sarayı Elysée'den yapılan açıklamaya göre, François Hollande 24 Kasım'da Washington'ı ziyaret ettikten sonra 26 Kasım'daMoskova'ya hareket edecek.