"Padişahlar esrar içerdi..."

"Padişahlar esrar içerdi..."

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Osmanlı padişahlarının esrar içtiklerini söyledi.

Ünlü tarih profesörü İlber Ortaylı, katıldığı programda Osmanlı padişahlarının içki içip içmediği sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

Katıldığı programda İlber Ortaylı, Osmanlı padişahlarının içki içip içmediği sorusunu yanıtladı ve padişahların hem içki hem de esrar içtiklerini söyledi.

Habertürk’te katıldığı programda “Hangi padişahlar içki içerdi” sorusuna yanıt veren Profesör İlber Ortaylı, “Valla Fatih içiyor olabilir ne kadar içtiğini falan kadehini saymadım. Deniz mahsulatına pek bir düşkündü. Mesela Bayezit de içmiş sonra vazgeçmiş. Sultan Abdülhamit Han da içermiş veliahtken bir daha içmemiş. Hatta en sevdiği kardeşi Sultan Vahdettin’le içer. Ayyaşlıktan tahtı terk eden yok ama var içiliyor yani” diye konuştu.

Altaylı’nın “Bayezit esrar da içmiş sonra vazgeçmiş” ifadesini Ortaylı, “Eyvallah, esrar daha çok kullanılmış o dönemde” diyerek onayladı.

Ortaylı, Altaylı’nın “Evet büyük bir bölümünün içtiğini biliyoruz. Saray kayıtlarında içki alımı yok değil mi? Onu başka isim altında alıyorlar saraya” sözlerini de destekledi.