Selahattin Demirtaş'tan yüzlerce kişiye suç duyurusu

Selahattin Demirtaş'tan yüzlerce kişiye suç duyurusu
Güncelleme:

HDP’nin Edirne Cezaevi’nde tutulan eski Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları Demirtaş hakkında "katil", "terörist" gibi paylaşımlar yapan yüzlerce kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

HDP’nin Edirne Cezaevi’nde tutulan eski Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları Demirtaş’ı hedef alan hakaretlere karşı harekete geçti.

GazeteDuvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre avukatlar bugüne kadar Demirtaş’ı hedef gösteren, hakaret eden kişileri tespit ederek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Demirtaş’ın avukatlarından Hadi Cin, bu kişileri tespit edip haklarında tazminat davaları açtıklarını söyledi. Cin'in aktardığına göre, Şu ana kadar yüzlerce kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Cin, eleştiri hakkını kullanan hiç kimse hakkında suç duyurusunda bulunmadıklarını da sözlerine ekledi.

“Katil”, “terörist” gibi söylemler ve küfürlü kelimeler içeren hakaretler konusunda suç duyurusunda bulunduklarını ve tazminat davaları açtıklarını aktaran Cin, özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP’li yöneticilerin hakaret içeren paylaşımlarının suç duyurusuna konu edildiği bilgisini paylaştı. Ayrıca Cin, siyasetçilerin hakaret içerikli söylemlerini Twitter’dan paylaşan ve yorum yazan kişilerin de suç duyurusu listesine eklendiğini ifade etti.

(Kaynak)