Soylu seçim güvenlik tedbirlerini açıkladı

Soylu seçim güvenlik tedbirlerini açıkladı
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, halk oylamasının güvenliğine ilişkin 251 bin 788 emniyet ile 128 bin 445 jandarma personelinin görevlendirildiğini açıkladı.

Referanduma sayılı günler kala güvenlik konusu öne çıkmaya başladı. Propaganda dönemi boyunca şu ana kadar büyük olaylar olmadı. Ancak güvenlik bürokrasisi Pazar günü ülke genelinde teyakkuza geçirildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, halk oylamasının güvenliğine ilişkin 251 bin 788 emniyet ile 128 bin 445 jandarma personelinin görevlendirildiğini belirterek, "Ayrıca 26 ilde 51 bin 148 güvenlik korucusu, 18 bin 675 gönüllü güvenlik korucusu da halk oylaması için görevlendirilmişlerdir. İlaveten 6 bin Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli ihtiyaç olması halinde takviye kuvvet olarak planlanmıştır." dedi..

İçişleri Bakanı Soylu, referanduma ilişkin alınan güvenlik tedbirlerini açıkladı.

Soylu, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bildirilecek enerji ile ilgili kritik tesislerin, trafo merkezlerinin korunması için 3 bin 476 devriye olmak üzere 9 bin 674 jandarma personeli, 3 bin 260 ekip olmak üzere 8 bin Emniyet Genel Müdürlüğü personeli görevlendirilmiştir." açıklamasında bulundu.

YSK'dan 1.2 milyon kişiye SMSYSK'dan 1.2 milyon kişiye SMS

Güvenlik kameraları konusuna ayrı bir önem verdiklerini belirten Bakan Soylu, şunları söyledi: "Siyasi parti binaları, kamu binaları ve vatandaşların toplu olarak bulundukları yerlerde de ilave güvenlik tedbirleri alınmıştır. Oylamalara gölge düşürmek maksatlı propaganda, baskı yoluyla seçmenin kararını değiştirme, oy sandıklarını kaçırma ya da yakmalara karşı gerekli güvenlik tedbirleri temin edilmiştir. Sandık seçmen listeleri, bulunduğu yerlerde korunarak, askıdan indirilinceye kadar yetkisiz kişilerce müdahale edilmemesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Güvenlik kameraları konusuna ayrı bir önem verdik. Sandık kurulacak olan binaların teknik alt yapısı gözden geçirilerek, binaların bahçesini de görecek şekilde güvenlik kameralarının hazır edilerek, çalışır halde bulunması sağlanmıştır"

"UMUMİ EĞLENCE YERLERİ OY VERME SÜRESİNCE KAPALI TUTULACAK"

Halk oylaması sonuçlarının belli olmasından sonra herhangi bir taşkınlık yaşanmaması için de gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Soylu, "16 Nisan günü bütün umumi eğlence yerleri, oy verme süresince kapalı tutulacaktır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda sadece yemek verilmesine müsaade edilecektir. Oyların sayımı sırasında planlı bir sabotaj veya kendiliğinden gerçekleşebilecek herhangi bir elektrik arızasına karşı gerekli bütün tedbirler önceden alınmıştır. Halk oylaması sonuçlarının kısmen veya tamamen belli olmasından sonra istenmeyen olayların meydana gelmemesi, herhangi bir taşkınlık yaşanmaması için gerekli bütün tedbirler planlanmıştır" dedi.

 

Seçiniz...