Suriyeliler akın ediyor !

Suriyeliler akın ediyor !

Suriye'deki artan çatışmalar nedeniyle sınıra yaklaşan Suriyeliler sınırdan geçti.

Suriye'nin Rasulayn bölgesinde şiddetlenen çatışmalar nedeniyle Akçakale sınırına gelen 10 bin kişinin zor koşullarda 1 haftalık bekleyişlerinin ardından Türkiye'ye alınmasının ardından, 1000 kişi daha can havliyle kendini sınıra attı. Özellikle çocuk ve yaşlılar yoğun toz ve sıcak altında yaşam savaşı verirken, Türkiye'nin kendilerine de sınırı açmasını istiyorlar.

Suriye 'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesinde devam eden şiddetli çatışmalardan kaçan bin Suriyeli Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin Zenginova Mahallesi'ndeki sınır hattına gelerek, Türkiye 'ye geçmeyi bekliyor.

Suriye'nin Haseki kentinin Sülük kasabası ve çevresinde IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmaların başlaması ardından evlerini terk eden bin Suriyeli, Akçakale'nin Zenginova Mahallesi'ndeki sınır hattına geldi.

ASKERDEN 'GERİ DÖNÜN' ANONSU

Zırhlı araçlarla bölgede önlem alan askerler, Arapça anonslar ile Suriyeliler'e geri dönmeleri uyarısında bulundu. Ancak bu çağrıya uymayan Suriyeliler, sınır hattında Türkiye'ye alınmayı beklemeye başladı.

Tel örgüler arkasında kalan aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Suriyeliler'in sınır hattında bekleyişi sürüyor. Bir hafta içerisinde yaklaşık 10 bin Suriyeli'nin geçişine izin verildiği sınır hattında Suriyeliler'in yeniden toplanması üzerine askerler, güvenlik tedbirlerini artırdı.