Tuğrul Türkeş kabinede mi ?

Tuğrul Türkeş kabinede mi ?

Tuğrul Türkeş yeni kabinede görevine devam ediyor.

1 Kasım erken seçimi için kurulan seçim hükümetiyle Bakanlar Kurulu'na girdikten sonra MHP'den ihraç edilen Tuğrul Türkeş, yeni kabinede Başbakan Yardımcılığı görevine devam edecek.

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR ?

65. Hükümetin yeni Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş 1 Aralık 1954 İstanbul doğumlu ve MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi.

1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir.

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 64. ve 65. hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

 

Etiketler Tuğrul Türkeş