Türkiye Acil Müdahale Gücü'nün lideri olacak !

Türkiye Acil Müdahale Gücü'nün lideri olacak !

Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın 2’nci ve son gününde önemli bir karar çıktı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, bu kararı şu sözlerle açıkladı: “NATO mukabele gücünün büyüklüğünü ve hızını artırıyoruz. Yüksek Hazırlıklı Acil Müdahale Gücü de bu çalışmaların merkezinde. Bugün Türkiye’nin aldığı bir karar var. NATO Acil Müdahale Gücü’nü oluşturan diğer 6 müttefikle birlikte önümüzdeki yıllarda kuvvetlerin liderliğini üstlenme kararı aldı. Türkiye’nin kararı bizleri de memnun etti.”

NATO savunma fonu

Zirvede Birleşik Krallık’ın stratejik muhaberatı geliştirmeye yönelik fon kurma kararının da aldığını aktaran Jens Stoltenberg, “Birleşik Krallık, NATO’nun savunma kapasitesini oluşturma amaçlı bir fon da kuracağını söyledi. Türkiye de bir katkıda bulunacak” dedi.

‘Biz dünyayız’

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın önceki gece yapılan gala yemeğinde program yapan Behzat Gerçeker, “Son bir şarkı söyleyelim, o da barışın şarkısı olsun” diyerek, ’Biz dünyayız’ anlamına gelen ’We Are the World’ adlı şarkıyı söylemeye başladı. Gerçeker, Bakan Çavuşoğlu ile misafirleri de sahneye davet etti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Mevlüt Çavuşoğlu’nun koluna girdi ve iki bakan birlikte şarkıya eşlik etti.