Ümit Özdağ: İçişleri itiraf etti, 5 milyon Suriyeli, 80 milyon Türk'ün işlediği kadar suç işliyor

Güncelleme:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Soylu'nun "5 milyon Suriyeli 80 milyon Türk vatandaşının işlediği kadar suç işlediğini" itiraf ettiğini ortaya çıkardı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Soylu'nun "5 milyon Suriyeli 80 milyon Türk vatandaşının işlediği kadar suç işlediğini" itiraf ettiğini ancak bu açıklamanın sansürlediğini ortaya çıkardı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ dün yaptığı basın toplantısında ortaya büyük bir skandalı çıkardı.

Özdağ, İçişleri Bakanı Soylu'nun Suriyelilerin suç oranlarının yüzde 2 değil yüzde 50 olduğunu, 5 milyon Suriyelinin 80 milyon Türk’ün işlediği suçun yarısını işlediğini söylediği ancak görüntülerde bu ifadelerin montajla kesildiğini belirterek o itirafın görüntülerini yayınladı. 

Bu açıklamaya göre 5 milyon Suriyeli 80 milyon Türk’ün işlediği kadar suç işliyor.

 Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Soylu’nun açıklamasını Twitter hesabından paylaşınca İçişleri Bakan Yardımcısı bürokrat Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’a "karanlık" diye hitap ettiği bir tweet atarak, Soylu’nun Suriyelilerin işlediği suçların Türklerin işlediği suçların yarısı olduğunu ifade etmek istediğini ileri sürdü. Böylece iki gün içinde İçişleri Bakanlığı iki açıklama yaparak daha önce açıkladığı Suriyelilerin yüzde 2 suç işlediği açıklamasının yalanlamış oldu

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Yardımcısı İsmail Çataklı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise "İfadeleri istediği gibi anlamaya çalışan karanlık" diyerek "İçişleri Bakanımızın kastettiği; yabancıların karıştığı asayiş olaylarının oranı, vatandaşlarımızın karıştıklarının yarısı kadar. Yabancıların karıştığı asayiş olaylarının da yarısı kendi aralarında yaşanan olaylar" açıklamasını yaptı.

Ümit Özdağ: İçişleri itiraf etti, 5 milyon Suriyeli, 80 milyon Türk'ün işlediği kadar suç işliyor - Resim : 1