Prof. Dr. Naci Görür'den 7 büyüklüğünde deprem uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür'den 7 büyüklüğünde deprem uyarısı
Güncelleme:

Tunceli'de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak bölgeyi daha önce uyaran Prof. Dr. Naci Görür uyarısını "Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır" diyerek yineledi.

Dün Tunceli'de merkez üssü Pülümür olan 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Yerin 8.7 kilometre altında gerçekleşen ve kısa süreli paniğe yol açan deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmazken ünlü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür Tunceli'deki fay hattı için daha önce defalarca yaptığı uyarılar akıllara gelmişti.

Görür geçen ay konuk olduğu canlı yayında 'İlk kez açıklıyorum' diyerek Tunceli ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Erzincan- Karlıova arasında bulunan fay hattının 7,4'e kadar deprem üretebileceğini söyleyen Görür, 'Tunceli tehdit altında' demişti.

Dün yaşanan depremin ardından bir açıklama daha yapan Prof. Dr. Naci Görür "Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır" diyerek uyarısını yineledi.

Prof. Dr. Naci Görür, "Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

 

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...