"İyi Kalpli Ol" Ödülleri Sahiplerini Buldu

"İyi Kalpli Ol" Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk Kalp Vakfı Başkanı Sekban:- "Kalp hastalıkları dünyada ve Türkiye'de giderek artan bir risk oluşturuyor"

İSTANBUL (AA) - Türk Kalp Vakfı'nın, kalp ve damar hastalıklarına karşı farkındalığı arttırmak için verdiği "İyi Kalpli Ol" ödülleri sahiplerini buldu.

Barbaros Point Hotel'de gerçekleşen törende konuşan Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban, kalp hastalıklarının dünyada ve Türkiye'de giderek artan bir risk oluşturduğunu söyledi.

Vakfın 41 yıldır çeşitli çalışmalarla sesini duyurmak istediğini aktaran Sekban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimiz biliyoruz ki bilmek hayat kurtarır. Ne diyoruz, değerinizi bilin, değerlerinizi kontrol ettirin. Kolesterolünüzü, şekerinizi, tansiyonunuzu ölçtürün diyoruz. Türk Kalp Vakfı olarak kendilerinin de burada bulunduğu onursal başkanımız Çetin Yıldırım'ın 1997 yılında başlattığı iyi kalpli ol misyonunu yüklendik. Çünkü iyi kalpli insan stresten uzaktır. Stres az önce bahsettiğim o üç unsurun dışında kalp hastalıklarını tetikleyen en büyük düşmandır. İyi kalpli insan sevecendir, hep iyilik düşünür, vermeyi düşünür, pozitiftir. Dolayısıyla sıkıntılarından uzaktadır. Stresten uzakta ve kalp hastalıklarından da uzakta olacaktır."

Ödül töreninde Müge Anlı, Necla Fırat, Neşe Sert, Banu Noyan, Sunay Akın, iş adamı Abdurrahman Karamanlıoğlu ve sporcu Kamil Resa Alsaran "İyi Kalpli Ol" ödülünün sahipleri oldu.

Ödüller, Necla Fırat ve Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu Genel Sekreteri Neşe Sert eşlerine bir böbreğini verdiklerinden dolayı, Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu üyesi Müge Anlı'ya "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programıyla birçok insanın kaybettiği yakınlarına kavuşmasına ve sevinmesine vesile olması sebebiyle, Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu üyesi Banu Noyan'a sosyal sorumluluk projeleriyle birçok vakıf ve derneğe yaptığı destekler ile yardıma muhtaç çocuklara yaptığı yardımlar dolayısıyla, sanatçı Sunay Akın'a oyuncak müzelerini ülkeye kazandırdığı için, iş adamı Abdurrahman Karamanlıoğlu'na 5 katlı ve 16 daireli bir apartmanını şiddet gören kadınlara tahsis edilmek üzere Türkiye Barolar Birliği'ne (TBB) bağışlaması ve Ankara Yenimahalle Belediyesi sorumluluğunda tam kapasiteli fitness center, rehabilitasyon merkezi gibi tesisleri açması dolayısıyla, sporcu Kamil Resa Alsaran'a da kanserle mücadele eden hastalar için Manş Denizi'ni yüzerek "iyi kalplilik" göstergesinde bulunduğu için bu ödülleri almaya layık görüldüler.