Reis ve Uyanış filmlerinin yönetmeni gözaltına alındı

Reis ve Uyanış filmlerinin yönetmeni gözaltına alındı
Güncelleme:

Büyük tepkilere yol açan 15 Temmuz gecesinin anlatıldığı ''Uyanış'' filminin yönetmeni Ali Avcı, FETÖ'den gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan 'Reis' filminin yapımcısı, 15 Temmuz gecesini anlatan 'Uyanış' filminin ise yönetmeni olan Ali Avcı, FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan 'Reis' filminin yapımcısı, 15 Temmuz gecesini anlatan 'Uyanış' filminin ise yönetmeni olan Ali Avcı, terör örgütü FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı.

Ali Avcı'nın evinde saklandığı belirlenen Yıldız Üniversitesi soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan ve bylock kullanıcısı olan Doç. Dr. Fetullah Karabiber de gözaltına alındı.

Reis ve Uyanış filmlerinin yönetmeni gözaltına alındı - Resim : 1

Ali Avcı'nın yönetmenliği üstlendiği Uyanış filminin fragmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesinin darbe gecesi Kısıklı'daki evlerinde öldürülmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına bir asker tarafından silah dayanması büyük tepkilere yol açmıştı.

Skandal ! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini basıp, ailesini öldürdüler !Skandal ! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini basıp, ailesini öldürdüler !

REİS FİLMİ İZLENMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını anlatan "Reis" filmi ile adını duyuran Ali Avcı, gişede umduğunu bulamamıştı. Vizyonda kaldığı 8 hafta boyunca 189.074 seyircinin izlediği Reis filmi yaklaşık 2 milyon TL hasılat elde etti.

Reis ve Uyanış filmlerinin yönetmeni gözaltına alındı - Resim : 3

REİS FİLMİNİN KONUSU

Beş bölümden oluşan film, 1933 yılında yaşanan bir olayla başlıyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluk dönemi ile belediye başkanlığına uzanan hayat hikâyesi anlatılıyor. Film Erdoğan'ın gençliğini de ele alarak onun gözünden bir dönem hikayesi anlatma hedefinde.
Yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz'un üstlendiği yapımda Recep Tayyip Erdoğan’ı Reha Beyoğlu canlandırırken, eşi Emine Erdoğan’ı ise Özlem Balcı oynuyor. Filmin müzikleri ise Yücel Arzen'e ait. Yapımcılığı ise "Kafkasör Film Akademisi & Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş." üstleniyor.

ALİ AVCI KİMDİR ?

Reis ve Uyanış filmlerinin yönetmeni Ali Avcı, 28 Ocak 1981 yılında doğdu. Aslen Adıyamanlı olan Ali Avcı, doktora mezunudur. İlk kez 2010 yapımı Eşrefpaşalılar filmiyle adını duyuran Ali Avcı’nın Hop Dedik: Deli Dumrul, Dursun Çavuş ve Size Deniz Getireceğim gibi yapımlarda imzası bulunuyor.

Seçiniz...