Safvan Bin Muattal Türbesi Çevre Düzenlemesi

Safvan Bin Muattal Türbesi Çevre Düzenlemesi

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal'in kabrinin çevre düzenlemesi ile ilgili proje, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Başkanlığında bir toplantı ile masaya yatırıldı.

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal'in kabrinin çevre düzenlemesi ile ilgili proje, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Başkanlığında bir toplantı ile masaya yatırıldı. Türkiye Diyanet Vakfı koordinasyonunda yürütülecek projeyle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Ramazan Sodan, bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Adıyaman’ın İnanç Turizmi'ne yönelik ilginin daha da artacağını söyledi.

        Toplantıya Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Adıyaman Eski Milletvekili Mahmut Göksu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Samsat kaymakamı Recai Karal, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, ilgili kurum ve kuruluşların amirleri ve temsilcileri katıldı.

        Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Samsat ilçemizde meskun bulunan Safvan Bin Muattal’ın türbesinin ve külliyesinin çevre düzenlemesi ile ilgili toplandıklarını belirterek, "Bu projeyi Türkiye Diyanet Vakfına ve Diyanet İşleri Başkanına sunduğunu, çok büyük bir külliye olduğu için bunun herhangi bir dernek veya şahıs tarafından onarılması veya çevre düzenlemesinin yapılması çok zor olacak. Onun için Türkiye Diyanet Vakfı olarak biz bu işi üstlendik. Türkiye Diyanet Vakfı çok büyük bir vakıftır. Beğenilen, eserleri olan ve 84 ülkede faaliyetleri bulunan bir vakıftır. Sahabe Projesini Türkiye Diyanet Vakfının şemsiyesi altında yürütmek için karar aldık. Bu önemli projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Adıyaman İnanç Turizmi bakamından çok önemli bir noktaya gelmiş olacaktır. Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ise konuşmasında, Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin öneminin herkesin her platformda konuşması gerektiğini vurgulayarak, bu konu ile ilgili, ilgili kişi ve kurumların bir çalışma ve çalıştay yapması gerekmektedir. Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin Türbesinin ve Külliyesinin çevre düzenlemesi ile ilgili iki boyut vardır. Bunlardan biri tanıtım boyutu bir diğer ise finans boyutudur. Bizlerde ilin Milletvekilleri olarak Sahabenin çevre düzenlemesi ile ilgili sponsor bulmada her türlü desteği vermek suretiyle yardımcı olacağız." dedi.

        Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Sahabe projesinin hayata geçirilmesi için Adıyaman Belediyesi olarak kendilerine düşen görevleri yerine getireceklerini söyledi.

        Toplantıda konuşan Vali Ramazan Sodan ise Sahabe projesinin hayata geçirilmesi için Adıyaman’da bütün kamu kurum ve kuruluşların gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirterek, bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Adıyaman’ın İnanç Turizmi'ne yönelik ilgi daha da artacaktır. Bu Proje Türkiye Diyanet Vakfı Koordinesinde yürütülecektir. Bu projenin hayata geçirilmesi için emeği geçen katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum dedi.
CİHAN

text-ad
Türk-İş'ten iktidara grev resti: Tarih verip grev kararını açıkladılar! Türk-İş'ten iktidara grev resti: Tarih verip grev kararını açıkladılar! Zehra Güneş'in kardeşi İrem Güneş ablasına hem güzellikte hem de sahada rakip oldu Zehra Güneş'in kardeşi İrem Güneş ablasına hem güzellikte hem de sahada rakip oldu İstanbullular dikkat! 19 ilçede elektrik kesintisi İstanbullular dikkat! 19 ilçede elektrik kesintisi Tatlı Hayat'ın Menekşesi Asuman Dabak'a Amerika'dan ''Nasrettin Hoca'' ödülü Tatlı Hayat'ın Menekşesi Asuman Dabak'a Amerika'dan ''Nasrettin Hoca'' ödülü Erdoğan'dan CHP'li belediyelere yeni operasyon sinyali! Erdoğan'dan CHP'li belediyelere yeni operasyon sinyali! 30 yıldır kayıptı! Trafik kazası geçirince bulundu 30 yıldır kayıptı! Trafik kazası geçirince bulundu Otobüs şoföründen engelli vatandaşa ayıp, yolculara hakaret! Otobüs şoföründen engelli vatandaşa ayıp, yolculara hakaret! Taksiciler çok kızacak... Mahkemeden Martı TAG kararı Taksiciler çok kızacak... Mahkemeden Martı TAG kararı İstanbul'un üstünde güneş batmayan efsane İETT otobüsünün güzergahı değiştirildi! İstanbul'un üstünde güneş batmayan efsane İETT otobüsünün güzergahı değiştirildi! Milyonlarca kök maaş mağduru emekliye müjde: En düşük emekli maaşına zam geliyor! Milyonlarca kök maaş mağduru emekliye müjde: En düşük emekli maaşına zam geliyor!
MasterChef'e katılan yarışmacının anlattıkları olay oldu MasterChef'e katılan yarışmacının anlattıkları olay oldu Anayasa Mahkemesi engelli araç alımındaki ÖTV istisnasını iptal etti Anayasa Mahkemesi engelli araç alımındaki ÖTV istisnasını iptal etti Güç kaybeden altın fiyatları için çöküş tahmini! Güç kaybeden altın fiyatları için çöküş tahmini! 42 yaşında olduğuna 42 şahit gereken Bergüzar Korel güzellik sırrını açıkladı 42 yaşında olduğuna 42 şahit gereken Bergüzar Korel güzellik sırrını açıkladı 835 kilometre menzilli Xiaomi YU7 otomobil piyasasını salladı! 835 kilometre menzilli Xiaomi YU7 otomobil piyasasını salladı! Ayşe Ateş'ten duruşmaya damga vuran ifade: ''Hayatta kalmak istiyorsa itirafçı olsun'' Ayşe Ateş'ten duruşmaya damga vuran ifade: ''Hayatta kalmak istiyorsa itirafçı olsun'' Soruşturmaların Nostradamus'u Cem Küçük davalık oldu! Soruşturmaların Nostradamus'u Cem Küçük davalık oldu! Bu araçların fiyatı uçacak! ÖTV yüzde 4'ten yüzde 50'ye çıkıyor Bu araçların fiyatı uçacak! ÖTV yüzde 4'ten yüzde 50'ye çıkıyor Şeyma Subaşı sosyal medyasızlıktan çabuk vazgeçti; dönüşü olay oldu! Şeyma Subaşı sosyal medyasızlıktan çabuk vazgeçti; dönüşü olay oldu! 18 yaşında tecavüze uğrayıp hamile kalmıştı... Eski nişanlısı tarafından katledildi! 18 yaşında tecavüze uğrayıp hamile kalmıştı... Eski nişanlısı tarafından katledildi!