''Sağır oda''daki toplantıdan teröristler çıktı

Güncelleme:

İstanbul'da düzenlenen operasyonda yeşil ve gri listedeki teröristler yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Mahmut Şevketpaşa Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan İdil Kültür Merkezi'ne saat 02:30 sıralarında operasyon düzenledi.  Operasyona Özel Harekat Polisleri de destek verdi. Operasyon sırasında kırılamayan kapıların açılması için İtfaiye ekipleri de yer aldı.

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C’ye yönelik olarak düzenlenen operasyonda, aralarında aranan teröristler listesinde yer alan 3 örgüt mensubun bulunduğu 8 örgüt yönetici ve üyesi yakalanarak gözaltına alındı.  Örgütün İstanbul’daki açık merkezi olarak bilinen ve polis tarafından defalarca baskına uğrayan Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’nde "sağır oda" olarak adlandırılan gizli bir bölmede komite toplantısı yaparken basılan, aralarında örgüt genel sekreteriyle Türkiye sorumlusunun bulunduğu teröristlerin, baskın sırasında örgütsel gizli dökümanların bir kısmını yiyerek yuttukları öğrenildi.    

Gaziosmanpaşa’da bir kahvaltı sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan operasyon, dün gece 02.30 sıralarında Şişli, Okmeydanı Mahmut Şevketpaşa Mahallesinde bulunan İdil Kültür Merkezi'ne düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından birçok kez operasyon düzenlenen ve örgütün İstanbul’daki açık adresi olarak bilinen kültür merkezine dün gece aldığı bir istihbarat doğrultusunda  özel Harekat ekiplerinin desteğinde operasyon düzenleyen anti terör timleri, kapıları çelikten yapılan adrese oksijen tüpleriyle kapıları keserek girdi.

''Sağır oda''daki toplantıdan teröristler çıktı - Resim : 1

TOPLANTI HALİNDE YAKALANDILAR

Zırhlı araçlarla bölgede devriye de atan TEM ekipleri, yoğun güvenlik önlemiyle girdiği binanın zemin katında yaptığı incelemede ise bir insanın girebileceği genişlikte tünel ile ulaşılan gizli bir bölme keşfetti. Girişinde Betül Varan ve Sultan Gökçek isimli 2 örgüt mensubunun gözcülük yaptığını belirlediği gizli bölmeye giren ekipler, 6 örgüt mensubunu toplantı halinde bastı. 

Baskın sırasında önlerindeki gizli örgütsel evrakların bir kısmını ağızlarına atıp çiğneyerek yutan 6 örgüt yönetici ve mensubunu etkisiz hale getirerek gizli bölmeden çıkartan ekipler, kendilerine gözcülük yapan 2 örgüt mensubuyla birlikte kendilerini gözaltına alıp emniyete götürdü. 

''Sağır oda''daki toplantıdan teröristler çıktı - Resim : 2

Gizli bölmede yaptığı incelemede bölmenin, özel bir sterilizasyonla yapıldığını ve dışarıdan izleme ve dinlemeye kapalı olduğunu tespit eden ekipler, örgüt yöneticileri tarafından gizli toplantıların yapılıp, yine örgüt elebaşlarının örgütün dış merkezleriyle iletişim kurmak için kullandığını tespit ettiği odanın örgüt mensuplarınca “sağır oda” olarak adlandırılan bir bölme olduğunu belirledi. Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürülerek kimlik ve parmak izi incelemesi yapılan 8 örgüt mensubu şüpheliden Ümit İlter isimli örgüt yöneticisinin İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan aranan teröristler listesinde yeşil kategoride yer alan  örgüt Genel Sekreteri Ümit İlter olduğu tespit edilirken, 2 sinin ise yine aranan teröristler listesinde gri kategoride yer alan örgüt mensupları Emle Yeşilırmak ile İbrahim Gökçek oldukları belirlendi.  

Gözaltına alınıp kimlik kontrolüne alınan şüphelilerden bir diğerinin örgütün sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu diğerlerinin ise yine örgüt yöneticisi Halkın Hukuk Bürosu sorumlusu Barkın Timtik ile örgüt yöneticisi ve sözde Halkın Mühendis ve Mimarları sorumlusu Barış Yüksel olduğu öğrenildi. 

Milliyet