Sağlık Bakanlığı o makaleyi düzeltti; Şubat gitti, Nisan geldi!

Sağlık Bakanlığı o makaleyi düzeltti; Şubat gitti, Nisan geldi!
Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının Şubat ayında görüldüğünün yazılı olduğu makaleyi düzeltti. Makalenin ilk halinde şubat-mart arası koronavirüs hastalarından bahsedilirken, yeni halinde tarih aralığı mart-nisan olarak değiştirildi.

Türkiye’de ilk ‘corona’ vakası 11 Mart’ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanmış, vakanın İstanbul’da olduğu basına yansımıştı. Ancak bu bilgiler, makalede anlatılanla çelişiyordu. Bu sebeple, uluslararası bir dergide yayınlanan ve Sağlık Bakanlığı yetkilisi Şuayıp Birinci’nin de araştırma ekibinde yer aldığı 3 Haziran tarihli makale gündeme oturdu.

Makalede Tarsus Medical Park Hastanesi’ne tespit edilen 24 ‘corona’ hastasına uygulanan tedavi protokolü anlatılıyordu. Ancak tarih olarak Şubat ayı işaret ediliyordu. Yapılan düzenlemeyle birlikte vakalar için makaledeki "şubat-mart" yerine "mart-nisan" yazıldı.

Koca makaleyle ilgili gece saatlerinde yayınladığı bir açıklamada şunları kaydetmişti: “Sehven yapılan ve düzeltilmesi için gerekli girişimin yapıldığı bir yazım hatasını bahane ederek bu süreci büyük özveri ve mücadele ile götüren, aynı zamanda kendisi de bir tıp doktoru olan Bakan Yardımcım Dr. Şuayıp Birinci’nin ve çalışma arkadaşlarının yıpratılma çabalarını üzüntüyle karşılıyorum.”