''Şakkadanak ekonomist'' Necmettin Batırel özür diledi

''Şakkadanak ekonomist'' Necmettin Batırel özür diledi
Güncelleme:

AK Parti iktidarının ekonomi politikalarını destekleyen ekonomistlerden biri olan ve yıllar önce Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile canlı yayında yaşadığı tartışma zihinlerden çıkmayan Necmettin Batırel bu sefer özür diledi.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile birlikte konuk olan ekonomi yazarı Necmettin Batırel'in "Şakkadanak" çıkışı ülkede gündem olmuş ve günlerce konuşulmuştu.

"Şakkadanak" çıkışıyla tanınan Batırel'den geçtiğimiz günlerde çok konuşulacak bir çıkış daha gelmişti. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir" diyen Batırel'e başta Özgür Demirtaş olmak üzere pek çok isimden tepkiler gelmişti. Son olarak Batırel yeni bir açıklama yaptı.

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Daron Acemoğlu ile ilgili yaptığı paylaşımla tepkilerin hedefi olan Batırel, son paylaşımıyla iki isimden özür diledi. Batırel paylaşımında "Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir" şeklinde attığım tweet yanlış yoruma yol açmıştır. Acemoğlu ve CHP liderinden özür diliyorum." ifadelerini kullandı.