Siirt'te operasyon ! 23 terörist öldürüldü

Siirt'te operasyon ! 23 terörist öldürüldü
Güncelleme:

Siirt'te PKK'ya yönelik operasyonlarda 23 terörist öldürüldü.

Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik  operasyonlarda 23 terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı,  Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı  ekiplerince, Pervari ilçesinin Yazlıca Herekol Dağı'nda 12 Haziran'da başlayan  "Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01" operasyonunun devam ettiği  bildirildi.

Operasyon kapsamında Yazlıca Herekol Dağı bölgesinde yerli insansız  hava aracı ile tespit edilen ve 8-10 kişi olduğu değerlendirilen teröristlere  yönelik 2 F-16 ile hava harekatı düzenlendiği belirtilen açıklamada, askeri  birliklere saldırı hazırlığında bulunan 9 teröristin etkisiz hale getirildiği  anımsatıldı.

57 sığınak ve depo olarak kullanılan mağaranın da imha edildiği  bildirilen açıklamada, şimdiye kadar RPG-7 silahı, 2 M-16 piyade tüfeği, 2 PKMS  makineli tüfek, Ak-47 kaleşnikof, Doçka ağır makineli tüfek, 23 el bombası, 3  telsiz, 15 el yapımı patlayıcı düzeneği ile yapımında kullanılan 412 tüp,  yaklaşık 35 ton erzak ve yaşam malzemesi, çok sayıda mühimmat ve örgütsel döküman  ele geçirildiği vurgulandı.

Açıklamada, 18 gündür havadan ve karadan devam eden operasyonda  şimdiye kadar 23 teröristin etkisiz hale getirildiği, teslim olan 4'ü kadın 9  teröristin adli işlemlerinin devam ettiği belirtildi.