Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki İç Savaş

Suriyeli muhalifler, Dera'da terör örgütü DAEŞ'le bağlantılı Yermuk Şehitleri Tugayı'nın elindeki Tisil beldesinde kontrolü sağladı

DERA (AA) - Suriyeli muhaliflerin, Dera'da terör örgütü DAEŞ'le bağlantılı Yermuk Şehitleri Tugayı'nın elindeki Tisil beldesini kontrol altına aldığı bildirildi.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Güney Cephesi'nden El-Megavir Tugayı komutanı Mutez el-Galib, AA muhabirine yaptığı açıklamada Ahrar-uş Şam başta olmak üzere çeşitli muhalif grupların, Yermuk Şehitleri Tugayı'nın elindeki Tisil beldesini kontrol altına aldığını belirtti.

Galib, muhaliflerin Tisil ve Sahm beldeleri üzerinden Dera kırsalında DAEŞ'in elindeki Ayn Zekr ve Nafia arasındaki bölgeyi aldığını ve örgütü kuşattığını kaydederek DAEŞ'in en önemli kalelerinden Golan Tepeleri sınırlarındaki Eş-Şecera ve Cemla beldelerindeki savunma hattını kırmaya çalıştığını ifade etti.

Muhaliflerin şu an Ayn Zekr'e ilerleme çabası içinde olduğunu ancak DAEŞ militanlarının belde çevresine döşediği mayınların ilerlemeye engel olduğuna dikkat çeken Galib, "Bu bölge düz ve açık alanlardan oluşuyor. Tepe ya da Dağlık alan yok. Bu durum da muhaliflerin ilerlemesini zorlaştırıyor" ifadelerine yer verdi.

Yermuk Şehitleri Tugayı, DAEŞ'e destek veren Musenna Hareketi'nin yardımıyla 2 hafta önce muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırıda Dera'nın Tisil ve Sahm beldelerini ele geçirmişti. Yaklaşık 2 haftadır Yermuk Şehitleri Tugayı'nın elindeki yerleri kontrol altına almak için operasyon düzenleyen muhalifler, dün Sahm beldesinde kontrolü sağlamıştı.

Etiketler Suriye Dera Tisil