Sürücüler dikkat! TEM'de 1.5 ay sürecek çalışma başladı

Güncelleme:

TEM'in Bolu Dağı geçişinde onarım çalışması başladı. Yol çalışmasının 46 gün süreceği bildirilirken çalışma süresince Bolu Dağı geçişi Kaynaşlı-Abant kavşakları arası trafiğe kapatılacak.

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı geçişi Ankara yönünde 23 kilometrelik kesim, onarım çalışmaları nedeniyle 46 gün süreyle ulaşıma kapatıldı.

Sabah saatlerinde Kaynaşlı ve Abant kavşaklarına sevk edilen polis ile Karayolları ekipleri, uyarı levhaları ve dubalarla yol güvenliğini sağladıktan sonra trafiği D-100 kara yoluna yönlendirdi.

Kaynaşlı ve Abant gişeleri arasındaki 23 kilometrelik kesimde Ankara yönündeki trafik akışı 46 gün boyunca D-100 üzerinden sağlanacak, otoyolun İstanbul yönü ise ulaşıma açık olacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

-İstanbul-Ankara arasında ulaşım sağlayan Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı geçişinde, Kaynaşlı-Abant kavşakları arasında 46 gün süreyle onarım çalışması yapılacaktır.

-Kaynaşlı-Abant kavşakları arasında kalan 23 kilometrelik kesim (Bolu Tüneli dahil); tünel portallarının çelik konstrüksiyon olarak Kaynaşlı yönünde uzatılması ve 3 adet viyadükte 5 adet derz değişimi yapılması amacıyla 25 Eylül 2023 saat 08.00’den 9 Kasım 2023 Saat 17.00’ye kadar 46 gün süreyle trafiğe kapatılacaktır.

 -Bu süre boyunca söz konusu kesimde Ankara istikametindeki trafik, D-100 devlet yolu üzerinden sağlanacaktır.

-Otoyolun İstanbul istikameti, trafiğe hizmet vermeye devam edecektir.