Tanklar, Darmık Dağı'na girmek için emir bekliyor

Güncelleme:

Afrin harekatının 12. gününde savaş uçaklarının bombaladığı Kilis'in karışısında Darmık Dağı'na girmek için tanklar hazır bekliyor.

Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütü PYD/PKK'ya karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı 12'nci gününde devam ediyor.

Stratejik önemdeki Burseya Dağı'nın ele geçirilmesinin ardından Kilis-Hatay sınırı yakınlarındaki Darmık Dağı ve çevresi hedef alınıyor. 

Sabah saatlerinde Fırtına obüsleriyle yapılan atışların ardından bölgeye savaş uçaklarıyla bombardıman yapıldı. 

TSK'ya bağlı savaş uçakları, Kilis ve Hatay'a roketlerin atıldığı PKK/PYD mevzilerini vurdu.

Bombalanan dağın çevresinden dumanlar yükseldiği görüldü. Savaş uçaklarının hareketliliği sürerken bölgeye yapılan sevkiyat da sürüyor.

BİR KÖY DAHA ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan TSK ve ÖSO birlikleri Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'deki Bak Ubasi köyünü PYD/PKK terör örgütünden temizledi. 

TSK'dan flaş Afrin açıklaması: İşte 12 günde öldürülen terörist sayısıTSK'dan flaş Afrin açıklaması: İşte 12 günde öldürülen terörist sayısı

TANKLAR DARMIK DAĞI İÇİN EMİR BEKLİYOR

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığı Gülbaba köyünde tankçı birlikler Darmık Dağı'na harekat için bekliyor. Namlusunda 'Zeytin Dalı' yazan tanklar emir ile birlikte Darmık Dağı'na ilerleyecek. Harekatta büyük önem taşıyan Darmık Dağı geceden beri yoğun bombardımana tutuluyor. Havadan ve karadan bombalanan Darmık Dağı eteklerinde bekleyen Mehmetçik, tanklar ile birlikte dağın zirvesine ilerleyecek.

Tanklar, Darmık Dağı'na girmek için emir bekliyor - Resim : 2

Şanlıurfa'dan gelen ve Gülbaba köyünde bekleyen tankçı birliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tank üzerinde emir bekleyen bir askerin, bir vatandaşın elindeki Türk bayrağını öpmesi vatandaşları gururlandırdı.

Tanklar, Darmık Dağı'na girmek için emir bekliyor - Resim : 3

Öte yandan, ÖSO askerlerinin Cengel köyünü ele geçirdikleri ve terör örgütü PYD/ PKK mensuplarının savaşmadan kaçtıkları öğrenildi.

Tanklar, Darmık Dağı'na girmek için emir bekliyor - Resim : 4

Seçiniz...