Tav Bilişim, Abu Dhabi Ve Köln'de Havacılık Otoriteleriyle Buluşacak

Tav Bilişim, Abu Dhabi Ve Köln'de Havacılık Otoriteleriyle Buluşacak

TAV Bilişim, sektörün önde gelen buluşmalarından Abu Dhabi Air Expo ve Passenger Terminal Expo fuarlarına katılıyor

İSTANBUL (AA) - Havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşan TAV Bilişim, sektörün önde gelen buluşmalarından Abu Dhabi Air Expo ve Passenger Terminal Expo fuarlarına katılıyor.

TAV bilişimden yapılan açıklamaya göre, şirketin hedef bölgeleri arasında yer alan Orta Doğu'nun havacılık otoritelerini buluşturan Abu Dhabi Air Expo 8-10 Mart tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleşecek. Bu yıl 90 ülkeden 5 bin katılımcıyı ağırlayacak olan Passenger Terminal Expo ise 15-17 Mart’ta Almanya'nın Köln şehrinde düzenleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, "Havalimanı işletmeciliğinde entegre bilişim çözümleri sunan ve dünyanın farklı noktalarında projeler üstlenen bir şirket olarak, bilgi birikimimizi havacılık otoriteleriyle buluşturuyoruz. Yüksek katma değer içeren bilişim çözümleri ihraç eden bir şirket olarak, Türkiye'nin dünya havacılık sektöründe geldiği noktaya katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

Onaran, en son geliştirdikleri BRS (Baggage Reconciliation System) ürününü iki önemli platformda da tanıtacakları için gururlu olduklarını söyledi.

BRS'nin, bagajın uçağa yüklenirken, sefer doğrulaması ve yolcu-bagaj eşleştirilmesi yaptığını belirten Onaran şunları kaydetti:

"BRS, uçuş güvenliğine katkı sağlayan ve kayıp bagaj oranlarını azaltmaya hizmet eden bir havacılık uygulamasıdır. Müşterilerimiz, hizmetlerimiz ve çalışan portföyümüzü 5 kıtada büyütmeyi hedefleyen şirketimiz, havayolları ve yer hizmetleri firmaları ile havalimanı içerisindeki terminal havacılık sistemlerinin entegrasyonunu kolaylaştırarak yolcu memnuniyetinin en üst seviyede olmasını amaçlıyor. Bunun için gerçekleştirdiğimiz projelerin ve kazanacağımız yeni ihalelerin, ülkemizi ve TAV Bilişim'i havacılık sektöründe küresel ölçekte daha bir güçlü konuma getirmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz."

2005 yılında kurulan TAV Bilişim, 3 kıtada, 31 havalimanına ve 21 şirkete hizmet veriyor. Tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan 50 milyon dolar değerinde iletişim teknolojileri ihalesini kazanan şirket, 5 kıtada, farklı noktalarda yer alan havalimanları için büyük montanlı ve yüksek kapasiteli ihalelere hazırlanıyor.