Tekirdağ'da dantel böceği istilası başladı

Tekirdağ'da dantel böceği istilası başladı
Güncelleme:

Tekirdağ’da sayısı aniden artan dantel böceğine karşı belediye ekipleri ilaçlama çalışması başlattı.

Türkiye’de ‘dantel böceği’ ya da ‘güvercin biti’ olarak adlandırılan, ana vatanı Amerika kıtası olan böcek, son günlerde Tekirdağ’da sıkça görülmeye başlandı. 

Özellikle mevsim yağışlarının zamanında alınamadığı ve sıcaklıkların yüksek seyrettiği durumlarda popülasyonu artan dantel böceği, son haftalarda neredeyse kentteki her evde görüldü. Halkın yoğun şikayeti üzerine harekete geçen Süleymanpaşa Belediyesi ise ilaçlama çalışması başlattı.

 “ISIRGAN BİR TARAFI VAR”

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, “Yaptığımız araştırmalara göre, Edirne bölgesinden rüzgarla gelen bir böcek türü. İlk önce Altınova mahallesinde görüldü. Vatandaşlarımızın şikayeti üzerine haberdar olduk. Sekiz ay boyunca uçkun mücadelemiz sürüyor. Uçkun mücadelemizde kullandığımız ilaçlarla dantel böceği mücadelesinde de olumlu sonuçlar aldık. Bunu, vatandaşlardan aldığımız olumlu dönüşlerle görüyoruz. Dantel böceğini ilk defa bu yıl gördük. Biraz ısırgan bir tarafı var. Bilimsel anlamda yaptığımız araştırmada, zararsız bir böcek türü olduğunu öğrendik” dedi.