TEOG sınavında yeni bir kaos kapıda !

TEOG sınavında yeni bir kaos kapıda !
Güncelleme:

TEOG mahkemelik oldu, sonuçlar geç açıklanacak..

Türkçe, İnkılap Tarihi ile Fen ve Teknoloji testinden toplamda 3 sorunun iptali için dava açıldı. TEOG sonuçlarının açıklanması için mahkemelerin vereceği karar beklenecek. Söz konusu davaların karara bağlanması 2 ayı buluyor. Sonuçlar, önümüzdeki ay açıklanacaktı.

Zaman'dan Süleyman Kayhan'ın haberine göre liselere geçiş için 25-26 Kasım tarihlerinde 1 milyon 174 bin 427 ilköğretim öğrencisinin girdiği TEOG sınavı mahkemelik oldu. Türkçe'deki bir soru ile İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testindeki bir soru için Avukat Ersan Barkın tarafından Ankara 11. İdare Mahkemesi'nde dava açıldı. Üç aile de Fen ve Teknoloji testindeki bir sorunun iptali için Ankara 14. İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Türkçe ve Fen testindeki soruların iki doğru cevaba sahip olduğu iddia edilirken, iptali istenen İnkılap Tarihi sorusunun ise öğrencilerin sorumlu olduğu MEB temel kaynaklarında yer almadığı ifade edildi. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavının (TEOG) gerçekleştiği gün Fen ve Teknoloji testinde 1 soru da iptal edilmişti. Bu gelişme, sınavların açıklanma tarihini de geciktirecek. Sonuçların önümüzdeki ay açıklanması bekleniyordu. Davaların yaklaşık 2 ay sürmesinden ötürü sınavın açıklanma zamanı ileri bir tarihe ertelenmiş oldu.

‘BAKANLIĞIN HATASININ BEDELİNİ GENÇLER ÖDÜYOR'

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, duruma tepki gösterdi. “Koskoca bakanlık dev bir kadrosuyla hatasız soru yazdıramıyor.” diyen Bahçe, şöyle konuştu: “Geçen sene söylediklerimizi tekrar edeceğiz fakat bunların dikkate alınmadığı görülüyor. İşin uzmanlarını, basit gerekçelerle görevinden uzaklaştırıp yerine ‘benim adamım olsun' kaygısıyla bu işin yeterince uzmanı olmayan kişileri görevlendirmenin bir bedeli olsa gerek bu. Burada asıl sorun, bedeli ödeyenin çocuklarımız olması. 8. sınıf öğrencilerine 4 üniteden 20 tane hatasız soru soramayan bakanlığın vermiş olduğu eğitimi sorgulaması lazım. Koskoca bakanlık dev bir kadrosuyla hatasız soru yazdıramıyor. Daha büyük krizlerin yaşanmaması için mahkemeler bir an önce bu davaları görüşüp karara bağlamalıdır. Bakanlık bu işi yürütemiyor fakat gençlere bedel ödetmeden mahkemenin hızlı davranması gerekir.”