Terörle mücadele pozunda komik detay !

Terörle mücadele pozunda komik detay !
Güncelleme:

PKK ve IŞİD'e karşı şarjörsüz tüfekler mi ?

Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu, ön­ce­ki gün Su­ri­ye sı­nı­rın­da­ki Ki­li­s’­in El­bey­li İl­çe­si­’ni zi­ya­ret et­ti. Da­vu­toğ­lu, ge­çen ay din­ci te­rör ör­gü­tü IŞİD mi­li­tan­la­rı­nın aç­tı­ğı ateş so­nu­cu şe­hit olan Ast­su­bay Meh­met Yal­çın Na­ne­’nin gö­rev yap­tı­ğı Dağ Hu­dut Ka­ra­ko­lu­’n­da da in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du.

Da­vu­toğ­lu­’na zi­ya­re­tin­de İçiş­le­ri, Mil­li Sa­vun­ma ve Ma­li­ye Ba­kan­la­rı, es­ki Ba­kan Ef­kan Ala ile Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Nec­det Özel ve Öze­l’­in bu ay or­ta­sın­da gö­re­vi­ni dev­re­de­ce­ği Ka­ra Kuv­vet­le­ri Ko­mu­ta­nı Hu­lu­si Akar da eş­lik et­ti. Da­vu­toğ­lu­’nun zi­ya­re­ti IŞİ­D’­le mü­ca­de­le­de önem­li bir me­saj ola­rak da al­gı­lan­dı. 

An­cak zi­ya­ret sı­ra­sın­da Da­vu­toğ­lu­’nun as­ker­ler­le bir­lik­te çek­tir­di­ği bir fo­toğ­raf­ta­ki de­tay dik­kat çek­ti. Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Özel, ye­ni Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Akar, Da­vu­toğ­lu ve ba­kan­la­rın önün­de as­ker­ler di­zi­liy­di. As­ker­ler tü­fek­le­ri­ni çap­raz tu­tu­yor­du. An­cak tü­fek­le­rin şar­jör­le­ri yok­tu.

a-459.jpg

OYUN­CAK TÜ­FEK Gİ­Bİ

Sı­nır böl­ge­sin­de, üs­te­lik da­ha bir­kaç haf­ta ön­ce sal­dı­rı­ya uğ­ra­mış bir ka­ra­kol­da­ki as­ke­ri­le­ri şar­jör­süz tü­fek ve­ril­me­si, “Baş­ba­kan ken­di as­ke­rin­den mi kor­ku­yor?” tar­tış­ma­la­rı­na yol aç­tı.

Odat­v’­ye ko­nu­şan as­ker­ler, şu de­ğer­len­dir­me­yi yap­tı:

“Kış­la­lar­da bu­lu­nan si­lah­ha­ne­ler­de tü­fek­ler şar­jör­süz du­rur. Şar­jör­ler ise do­lu ve boş ola­rak ay­rı san­dık­lar­da baş­ka bir oda­da tu­tu­lur. Du­ru­ma gö­re han­gi­si uy­gun­sa o ta­kı­la­rak çı­kı­lır. Bu fo­toğ­raf ga­rip ol­muş. Çün­kü bu se­vi­ye­de as­ker­le­rin ol­du­ğu bir or­tam­da bu bil­me­den ya­pı­la­maz. Boş şar­jör ta­kı­la­bi­le­cek­ken ne­den şar­jör­süz tü­fek­ler­le poz ve­re­rek ko­mik du­ru­ma düş­tü­ler? Ama emin olun o fo­toğ­raf­ta­ki Baş­ba­kan ve ba­kan­lar du­ru­mun far­kın­da de­ğil­dir. Ni­ha­ye­tin­de böy­le bir fo­toğ­raf­la bir me­saj ve­ri­li­yor. ‘Or­du­muz sı­nır­da, Hü­kü­met de ya­nın­da­’ de­nil­mek is­te­ni­yor. Ama as­ker­le­rin elin­de oyun­cak gi­bi şar­jör­süz tü­fek olun­ca mak­sat ha­sıl ol­mu­yor.”

“ŞAR­JÖR­SÜZ TÜ­FEK OL­MAZ”

Emek­li Ami­ral Tür­ker Er­türk ise “Şar­jör si­la­hın ay­rıl­maz par­ça­sı­dır. Bir san­dal­ye için ayak­lar ney­se si­lah için de şar­jör odur. Boş şar­jör de ta­ka­bi­lir­ler­di. Ama bu ha­liy­le ko­mik ol­muş. Ay­rı­ca o na­sıl poz? As­ke­ri hi­ye­rar­şi­ye ay­kı­rı. Böy­le as­ker­le­rin ara­sı­na gi­ren si­vil­ler ol­maz. Ama ta­bi­i yan yat­mış du­ran bir ge­mi­de düz du­ran bir şey de ol­ma­z” yo­ru­mu­nu yap­tı.

Odatv