Trafikte tam kapanma cezası yağdı!

Güncelleme:

Türkiye genelinde 418 saat sürecek olan Tam Kapanmanın ilk gecesinde İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetleri uygulamalarına devam etti. İstanbul’da da E-5 karayolunda uygulama polis ekipleri, araçları çevirerek sürücülerin izin belgelerini, ehliyet ve ruhsatlarını kontrol etti.

26 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Tam Kapanma Perşembe akşam saat 19.00'da başladı. Tüm Türkiye'de 29 Nisan ile 17 Mayıs arasında devam edecek olan 418 saatlik kapanmada virüsten kaynaklanan vaka sayısının yüksek oranda düşmesi hedefleniyor.

MEGA KENTTE POLİS EKİPLERİ KAPANMANIN İHLAL EDİLMESİNE İZİN VERMEDİ

Vaka sayısının en yüksek olduğu illerden biri olan İstanbul'da da İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetleri, kapanmanın ilk gecesinde trafik uygulaması gerçekleştirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, E-5 karayolunda kuralları ihlal etmek isteyenlere geçit vermedi.

SÜRÜCÜLERİN İZİN BELGELERİ KONTROL EDİLDİ

Polis ekipleri, uygulamada araç sürücülerini çevirerek ehliyet ve ruhsatları ile izin belgelerini kontrol edildi. İzin belgeleri incelenen sürücüler, kontrolünden ardından yollarına devam etti.

VATANDAŞLAR CEZADAN KURTULAMADI

Kocaeli'de tam kapanma tedbirleri kapsamında, polis ekipleri tarafından kentin tüm giriş ve çıkışlarına kurulan denetim noktalarında, kısıtlama tedbirlerini ihlal eden vatandaşlar cezadan kurtulamadı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan tam kapanmanın kararının saat 19.00'da başlaması sonrasında, il genelinde polis ve jandarma ekipleri tarafından denetim gerçekleştirilmeye başlandı. İl genelinde yapılan denetimlerin yanı sıra Kocaeli'ye giriş ve çıkış noktalarında da ekipler tarafından denetim gerçekleştiriliyor. Ekipler tarafından araçlar tek tek durdurularak vatandaşların sokağa çıkma belgeleri ve şehirlerarası ulaşım izinleri soruluyor. Kısıtlamayı ihlal ettikleri belirlenen vatandaşlara para cezası kesiliyor. Kocaeli'nin İzmit ilçesi TEM Otoyolu Kandıra gişelerinde de polis ekipleri tarafından oluşturulan denetim noktasında yapılan denetimlerde, kısıtlama ihlali yapan çok sayıda vatandaş hakkında idari işlem yapıldı.

 “HATAMIZ NEYSE CEZAMIZI ÇEKECEĞİZ”

Yapılan denetimler sırasında, durdurulan bir otomobil içerisinde 3 gencin sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri belirlendi. Kaza yaptıkları için eve gidemediklerini söyleyen şahıslar, dakikalarca polis ekiplerine dil döktü. 3 şahsa polis ekipleri tarafından 3 bin 150'şer TL para cezası kesildi. Kayseri'den dönerken kaza yaptıkları için kısıtlama saatinde eve dönemediklerini söyleyen şahıslardan biri, “Kayseri'den dönüyoruz. Aracımız kaza yaptı. O yüzden geç kaldık. Memur arkadaşlar ceza yazdı. Hatamız neyse cezamızı çekeceğiz” dedi.