TÜDER'den Starbucks'a silahlı İsrail protesto saldırısı sonrası kritik uyarı

TÜDER'den Starbucks'a silahlı İsrail protesto saldırısı sonrası kritik uyarı
Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Türkiye'de İsrail protestolarının en sık yaşandığı nokta haline gelen Starbucks dükkanlarında silahlı saldırıya dönüşen protestolar için uyardı.

Adana'da dün akşam Starbucks şubesine müşteriler içerideyken pompalı av tüfegiyle düzenlenen saldırı büyük endişe yarattı.

Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayla ilgili soruşturma sürerken, Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük'ten kritik bir uyarı geldi.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük'ün açıklaması şu şekilde oldu:

Gazze’da masum insanların, çocuk ve kadınların öldürülmesi, insanların aç susuz ve sağlık hizmetlerinden yoksun bırakılması asla kabul edilemezdir. Bu durum, bir insanlık ve savaş suçudur.
Devletimiz başta olmak üzere, bu zulmün ve savaşın biran önce sona ermesi için, Gazze’ye yardım için diplamatik çabalar sürdürülmektedir.
Bu gerçek ve süreç devam ederken, bizlerin tüketim gücümüzü kullanarak, bir tepki ve protesto şekli olarak, İsrail manşeli mal ve hizmetleri satın almamamız en doğal hakkımızdır. Bu kişisel bir tercihimizdir.
Ancak, bunu yaparken kırmadan dökmeden, başkalarının canına malına zarar vermeden yapmalıyız. Ayrıca, başkalarının tüketim tercihlerine saygı göstermeliyiz.
Dün Adana’da Starbucks Kafede yaşanan olaylar asla kabul edilemez bir durumdur. Silaha ve şiddete başvurarak, protesto eyleminde bulunmamalıyız.
Vatandaşlarımızın dikkat ve değerlendirmesine sunuyoruz.
Saygılarımızla.
Levent Küçük
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği (TÜDER)