Türkiye'de 200 bin kişi aranıyor !

Türkiye'de 200 bin kişi aranıyor !

Polis, hakkında yakalama ya da tutuklama kararı bulunan 200 bin 489 kişiyi arıyor. Arananların 25 bin 875’ini kadınlar oluşturuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yıl kayıpların bulunmasını sağlayan “özel” projeyi bu kez arananların yakalanması için devreye soktu. Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre UYAP Bilgi Sisteminde aranan 200 bin 489 kişi hakkında MASAK, SGK ve GSM şirketlerinden bilgi istenildi.

ECZANE DE TAKİPTE

Haklarında yakalama ya da tutuklama kararı bulunan zanlıların bulunması amacıyla üç koldan araştırma başlatıldı. MASAK, SGK ve GSM şirketlerinden aranan kişilerin son yıllarda yaptığı tüm işlemlerin bilgisi talep edildi. Asayiş Daire Başkanlığı da, çeşitli suçlardan aranan zanlıların T.C. kimlik numarası ve nüfus bilgilerini, MASAK, SGK ve GSM şirketlerine gönderdi. Emniyet, aranan kişilerin; bankalarda açtıkları hesaplar, yaptıkları havaleler, adlarına açtıkları işyerleri, cep telefonu aboneliği, devlet ya da özel hastanelerdeki muayeneler ile eczanelerden yaptıkları ilaç alımlarını mercek altına aldı.

HAVALELER ELE VERDİ

Yıllardır arandığı halde yakalanamayan zanlılarla ilgili somut gelişmeler yaşandı. Arananların izine bankalardan yaptıkları havaleler, cep telefonu aboneliği ile ilaç alımı sayesinde ulaşıldı. İlgili kurumlardan gelen son adres bilgileri PolNet üzerinden İl Emniyet Müdürlükleri’ne gönderildi. Polis, aranan kişileri Ankara’dan gelen bilgileri değerlendirerek, yakalamaya başladı.