Urfa'da PYD'nin PKK'ya yolladığı silahlar yakalandı

Urfa'da PYD'nin PKK'ya yolladığı silahlar yakalandı

Şanlıurfa'da PYD'nin PKK'ya gönderdiği mühimmat ve silahlar ele geçirildi. Silahlar arasında ABD yapımı ''Zagros'' keskin nişancı tüfeği de bulunuyor.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesi kırsalında terör örgütü PYD'nin, Mardin'in Nusaybin ve Derik ilçelerindeki PKK mensuplarına gönderdiği silahlar ve mühimmat ele geçirildi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD tarafından gönderilen silah ve mühimmatın, Mardin'in Nusaybin ve Derik ilçelerindeki örgüt mensuplarına ulaştırılacağı istihbaratı üzerine harekete geçti.

Bölgede araştırma yapan ekipler, Damlasu Mahallesi kırsalındaki saman yığınının altına gizlenen çuvallarda "Zagros" marka keskin nişancı tüfeği ve dürbünü, 50 roketatar başlığı, 67 el bombası ve 66 mekanik fünye, 20 kilogram el yapımı patlayıcı, 700 ateşleyici fünyesi, 6 roketatar mekanizması ve 45 bomba atar buldu.

Jandarma ekipleri, silahlar ve mühimmatı temin ettiği iddiasıyla R.K'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Bu arada, seri numarası silinen keskin nişancı nişancı tüfeğine "Kürdistan", çuvallara da "Nusaybin" ve "Derik" yazıldığı belirlendi.

1443281832816.jpg

AMERİKAN ASKERLERİ KULLANIYOR

Zargos isimli silahların Amerikan askerleri tarafından da kullanıldığı ortaya çıktı. ABD Ordusu Özel Kuvvetlerinde yaygın olarak kullanılan bu silahlar, balistik mermi atabiliyor.

ZAGROS SİLAHI

"Zagros" adı verilen zırh delici silahı PKK ilk kez Tunceli'de 2012 yılında kullanmıştı. "5-6 kilometre menzile sahip olan silahın 4 kilometrede çok etkili olduğu, 12.7 milimetre çapında uçaksavar mermisi atan silahın atış mekanizması Kannas suikast silahından, namlu kısmı ve diğer parçaları ise Doçka uçaksavar silahından alınarak yapılıyor.

a887e2f51332eae88f5b98e2e8867a3a_840.jpg

HER TÜRLÜ HELİKOPTERİ DÜŞÜREBİLİR

Normal uçaksavar ağırlığının çok altında olan ve bir kişinin rahatlıkla taşıyabileceği silahın 8 kilo ağırlığında olduğu, manuel olarak kullanılan silahın her seferinde tek mermi attığı, Zagros mermisinin her türlü helikopteri düşürebilecek düzeyde olduğu''belirtiliyor.