Ve ilk oy atıldı !

Ve ilk oy atıldı !

1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için ilk oylar kullanılmaya başladı.

Atatürk Havalimanı'nda 1 Kasım genel seçimler için hazırlıklar tamamlandı ve oy verme işlemi sabah saat 08.00'den itibaren başladı. Oy verme işlemi başlamadan önce sandık görevlileri oy pusulalarını tek tek mühürledi. Daha sonra gelen Yüksek Seçim Kurulu görevlisi üyelere yemin ettirdi. Son olarak sandıklar mühürlendi ve tam saat 08.00'de oy verme işlemi başladı.

esh_1595_1.jpg

VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN

Sandık başına gelerek ilk oylardan birini atan Hüseyin Emeksiz, "Memleket Kütahya. Bu bizim ikinci oyumuz. Gurbetçiyiz. Oy kullandığımız için çok mutluyuz. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Kim doğruysa kim çalışıyorsa hakkını versinler. Almanya'da Düsseldorf'ta yaşıyoruz. İlk oyumuzu Almanya'da konsoloslukta kullanmıştık." diye konuştu.

SON GÜN 25 EKİM

Oy verme işlemi dış hatlar terminali geliş katı yolcu karşılama uğurlama bölgesi ile gidiş katında pasaport kontrolü öncesi hazırlanan alanda yapılacak. Tatil günleri de dahil günde 24 saat oy kullanılabilecek. Gümrük kapılarında oy verme işlemi Atatürk Havalimanı'nda 1 Kasım 2015'te biterken, yurt dışında temsilciliklerde 25 Ekim 2015'de son bulacağı belirtildi.