Vefat oranının en yüksek olduğu ilde ikinci dalga korkusu!

Vefat oranının en yüksek olduğu ilde ikinci dalga korkusu!
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı, vaka sayısına göre ölüm oranının en çok olduğu il olan Gümüşhane'de vaka sayıları artıyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu açıklanan Gümüşhane’de vatandaşları tedirgin ederken, il genelinde maske ve sosyal mesafe kurallarına daha çok uymaya başlandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Korona Virüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek ilin Gümüşhane olduğunu açıklamıştı. Gümüşhane’de vatandaşlar ise, açıklanan bu istatistik bilginin ardından maske ve sosyal mesafe kurallarına daha fazla riayet ettiği gözlendi. Kentte vatandaşlar, cadde ve sokaklarda korona virüs tedbirlerine uyuyor, maskelerini takarak sosyal mesafeye dikkat ediyor.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Caddelerde güvenlik güçleri, resmi araçlardan sürekli maske ve sosyal mesafe anonsu yapıyor, cami hoparlörlerinden de günün belirli saatlerinde uyarılar peş peşe geliyor.

HERKES TEDİRGİN

Sokakların çok kalabalık olduğunu ifade eden Mehmet Ali Demet, “Genel olarak vatandaşlar kurallara uyuyor. Vaka sayısı azdı. Kurallara uymayan da oluyor. Herkesin kurallara uyması lazım. Bu artışın nedeni de insanlar rehavete kapılmış olabilir. Gurbetçiler de gelmeye başladı, onlar da bulaştırmış olabilir” dedi.

Vatandaşların genel olarak kurallara uyduğunu belirten Mustafa Ünlü de “Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Son zamanlarda il dışından çok gelen oldu. Bu zamana kadar Gümüşhane’de çok vaka olmamıştı” diye konuştu.