Yağışlar geri dönüyor! Meteoroloji'den sel uyarısı

Yağışlar geri dönüyor! Meteoroloji'den sel uyarısı
Güncelleme:

Meteoroloji'nin 3 Eylül Pazar gününe ilişkin hava durumu raporuna göre yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale ve Edirne haric), İç Ege, Batı Akdenizin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illeri ile Kütahya ve Eskişehir'in güney, Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların kuvvetli olması beklenirken sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

Yağışlar geri dönüyor! Meteoroloji'den sel uyarısı - Resim : 1

PROF. DR. ORHAN ŞEN'DEN SEL UYARISI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen şu uyarılarda bulundu:

Bugün Pazar Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Kars ve Ardahan Erzurum'un kuzey ilçeleri gök gürültülü Sağanak yağışlı. Rüzgar Marmara Ege ve yağış alan yerlerde kuvvetli. Sıcaklıkta önemli bir değişim yok.

Bugün Ankara Yozgat Kayseri Kırşehir Kastamonu, Sinop, Doğu Karadeniz kıyıları, Eskişehir'in güneyi ile Konya'nın kuzeyinde yağış kuvvetli su baskını olabilir.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini